ZAMĚSTNANCI ZŠ SLEZSKÁ 850 POMÁHAJÍ OSTATNÍM

Ve snaze zabránit šíření koronaviru se zaměstnanci Základní školy Slezská 850 rozhodli pomoci s šitím roušek, a to nejen pro sebe, své rodinné příslušníky, známé, ale i pro pracovníky ČSAD a Policie České republiky.

„Zpočátku jsme mnozí šili doma, ale v pondělí 23. března jsme se ráno sešli v učebně pracovního vyučování, která je od letošního školního roku vybavená desítkou šicích strojů a kolektivně jsme se pustili do práce," vysvětluje zástupkyně ředitele Ing. Světlana Majetná a dodává: „V učebně to po celý den vypadá jako v manufakturní dílně. Stříhá se, šije, navlékají se šňůrky... Výroba roušek se daří, a proto se scházíme znovu, abychom pomáhali potřebným."

Roušky šijí pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci školy. Do práce se zapojil i školník: „V této době je každá ruka dobrá, tak proč by si školník nemohl sednout za šicí stroj?" usmívá se sympatický chlapík.

Tato správná parta ze Základní školy Slezská v Orlové-Porubě se pustila i do došití roušek, které město dostalo od Moravskoslezského kraje. „Oslovil nás starosta s tím, že se jedná o dar 3100 rozpracovaných roušek, které je třeba dokončit," podotýká Majetná. Město rozdělilo došití roušek mezi partu šiček z Orla, úředníky a partu ze ZŠ Slezská. Všem patří obrovský dík!


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.3.2020

Zpět na výpis