PUNTÍK ŠIJE ROUŠKY PRO MĚSTO A MĚSTO JE ROZDÁ SENIORŮM

Chráněná dílna PUNTÍK už několik dnů šije roušky pro potřeby obyvatel Orlové. Jak nás informoval starosta města Miroslav CHLUBNA, objednal v minulém týdnu našití roušek pro místní Domovy seniorů, Sociální služby města Orlové i ostatní seniory.


„Klasické roušky jsme už u dodavatelů objednávali v průběhu února, a to ještě v době, kdy premiér argumentoval, že by lidé neměli roušky kupovat, že neposkytují žádnou ochranu. Tehdy jsme objednali roušky a respirátory a byli jsme ubezpečeni, že nám budou dodány v rámci kraje, který je měl dostat od státu. Jenže se situace změnila, znepřístupnily se hranice a roušky nejsou. Podařilo se nám sehnat roušky aspoň pro složky záchranného systému, ale chceme je poskytnout i naší nejrizikovější skupině, což jsou senioři," vysvětluje starosta. Město roušky chráněné dílně zaplatí a seniorům je samozřejmě poskytne zdarma.


Puntík nešije roušky zdarma. Je to chráněná dílna, která se potýká s nedostatkem finančních prostředků. „Lidé musí počítat s tím, že zdarma jim roušku nemůžeme dát, jedině prodat za příznivou cenu. Teď ale v první řadě musíme šít," uvádějí dobrovolnice v chráněné dílně Puntík.
Vláda slíbila dodání roušek všem lidem v České republice zdarma. Otázka je, kdy to bude. Na druhé straně, je třeba poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se pustili do šití roušek a zdarma je rozdávají občanům. „Velmi si vážím těchto aktivit. Tito lidé jsou naprosto úžasní. Dokázali se semknout a dělají velmi dobrou a prospěšnou věc. Díky za to, protože touto činností zachraňují stát, který přislíbil samosprávám, že roušek bude dostatek a že se lidé nemusí ničeho obávat," podotýká starosta.


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.3.2020

Zpět na výpis