RESIDOMO přijalo v souvislosti s epidemií koronaviru sérii opatření na ochranu svých nájemníků

Na základě rozhodnutí vlády o vyhlášení nouzového stavu, doporučení hygieniků a ve snaze co nejlépe ochránit všechny obyvatele se společnost Residomo rozhodla k sérii preventivních kroků, které mají pomoci snížit riziko dalšího šíření koronaviru. Od pondělí
16. března 2020 dojde k uzavření všech klientských a komunitních center a ke snížení přímých kontaktů pracovníků údržby s nájemníky. Residomo zároveň zahájilo jednání s municipalitami a neziskovými organizacemi a společně hledá způsoby, jak efektivně pomoci nejohroženějším skupinám obyvatel s nákupy nutných věcí, zejména potravin.
„Našimi preventivními kroky chceme minimalizovat riziko šíření koronaviru mezi našimi nájemníky a vlastně všemi obyvateli Moravskoslezského kraje. Každé z přijatých opatření je tu kvůli jejich ochraně. A samozřejmě taky k ochraně našich zaměstnanců. Zároveň chci všechny nájemníky ujistit, že se přes všechny tyto kroky snažíme maximálním způsobem zachovat standardní úroveň kvality našich služeb," vysvětluje generální ředitel společnosti Residomo Jan Rafaj.
Zaměstnance klientských center Residomo přesune k zákaznickým telefonním linkám a on-line službám, kde budou nájemníkům nadále plně k dispozici. Veškeré písemnosti bude Residomo posílat poštou. Samozřejmě i nadále bude Residomo standardně řešit všechny havarijní stavy, zaměstnanci společnosti budou dodržovat všechna doporučená bezpečnostní opatření. U běžné údržby u nejohroženějších skupin obyvatel firma omezí přímý kontakt mezi svými nájemníky a zaměstnanci.
Residomo zároveň zrušilo veškeré služební cesty, výukovou činnost a hromadné porady svých zaměstnanců. Společnost v maximální možné míře podpořila možnost práce z domova a setkávání se prostřednictvím videokonferencí. Všichni zaměstnanci, kteří z domova pracovat nemohou, informují každé ráno vedení společnosti o svém zdravotním stavu, teprve poté odjíždějí na pracoviště.
„Jsou to standardní metody prevence případného šíření nákazy, které v těchto dnech přijímají všechny velké společnosti na světě, aby co nejlépe ochránily své lidi. Od našich zaměstnanců cítím v této souvislosti velké pochopení, kterého si velmi vážím. Stejně tak si vážím velkého nasazení ze strany kraje, municipalit a neziskových organizací, kde se rychle a společně pokoušíme přijít s řešením, které se bude týkat nákupů potravin pro koronavirem nejohroženější skupiny obyvatel," dodává generální ředitel společnosti Residomo Jan Rafaj.

(ilustrační foto)


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.3.2020

Zpět na výpis