ŠKOLÁCI ZE ŠKOLNÍ LYŽOVALI KONCEM ÚNORA NA SOLÁNI

„Tento způsob zimy, zdá se mi, poněkud nešťastný!", po loňské sněhově vydařené zimě, přišla letos sněhová bída. I přes tuto nepřízeň prožili školáci ze ZŠ Školní krásný zimní týden na horách.

Naše škola každoročně pořádá lyžařský zájezd pro žáky 7. tříd. Letos jsme uskutečnili pobyt pod Soláněm na naší oblíbené chatě Soláňka. Odjelo 37 žáků, drobné onemocnění až na závěr pobytu, ale hlavně, celý kurz byl bez úrazu. Stěžejní náplní dnů strávených na horách byla výuka sjezdového lyžování, podpořená kvalitní stravou a dostatkem odpočinku. Nechyběly přednášky z techniky lyžování, údržby a mazání lyží či zimní pobyt na horách.

Jednotlivá družstva si s pomocí vychovatelky připravovala zábavné programy, každý den jsme sepisovali naše zážitky a večery končily diskotékou, nechyběl ani závěrečný karneval. Ke konci pobytu se uskutečnil slalom na sjezdových lyžích. Všichni byli náramně spokojení, i když se jim občas nevedlo, ale jistě by si takový lyžařský kurz chtěli zopakovat. Za odměnu se s námi loučila Soláňka v nádherném zimním hávu.

Mgr. Marek Tešnar


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.3.2020

Zpět na výpis