Marika a její kreativní parta slaví 10. výročí

Kreativní kroužek pro dospělé, Lady klub, babinec... Tak nebo onak, řeč je v každém případě o místní umělecké dušičce Marušce Prášilové a jejich kolegyních, které se už celé desetiletí scházejí, aby si společně popovídaly a přitom vytvořily opět něco nádherného. Tak se stalo samozřejmě i u příležitosti zmíněného výročí a výsledek je k vidění v předsálí galerie domu kultury.
„Deset let je dlouhá doba, čas letí a je to jako včera. Tehdy mě napadla myšlenka založit kroužek, resp. spolek děvčat různého věku, které jsou nadšené životem, rády tvoří a hledají samy sebe... A povedlo se," přibližuje začátky zakladatelka Lady klubu Marie Prášilová, která celý profesní život zasvětila práci s dětmi.
Členky kroužku, kterých je momentálně 12, si navzájem předávají svoje zážitky, dovednosti
i zkušenosti. Tvoří, vaří a pečou podle informací a receptů, které si navzájem předávají a hned i ochutnávají. „Také se vzájemně informujeme o tom, co se děje v Orlové, kam chodíme za kulturou, který film nebo divadlo se nám líbí. Samozřejmě pečujeme i o své zdraví, chodíme do přírody a do wellness centra, což je dobrým předpokladem k tomu, abychom žily aktivně
a spokojeně," dodává paní Marika.
Při tvoření si dámy společně vždycky rády zazpívají a práce jim pak jde mnohem lépe od ruky. A právě precizní a vždy originální ruční práce, které pocházejí z dílny této dobrosrdečné party, jsou k vidění na každé tematické výstavě v kulturním domě. Ať už jde o vánoční, spolkovou nebo blížící se velikonoční výstavu, stolek Lady klubu je vždy nepřehlédnutelný.
Milé ženy, přejeme vám ke společnému jubileu všechno nejlepší!
(ava)


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.3.2020

Zpět na výpis