Orlová se už podruhé může pyšnit titulem MISS KARVINSKO

Je to přesně tak. Již druhým rokem po sobě přebírají orlovské ženy korunku MISS KARVINSKO. Soutěži, která není jen o ženské kráse, ale převážně o šarmu, vtipu a osobnosti.

Letos proběhl již osmý ročník této prestižní soutěže a z celkových čtyř castingů nakonec vzešlo patnáct finalistek. Mezi nimi i tři Orlovanky: Šárka Šándriková, Katarína Ježíšková a Lada Stuchlíková. Tři krásné a usměvavé ženy sebraly odvahu, a šly zkusit štěstí pod vlajkou města Orlová.

Titul MISS KARVINSKO 2018 získala loni rovněž Orlovačka, a sice Monika Szlaurová. A mohu již prozradit, že tento titul v Orlové zůstává i letos - korunku MISS si z galavečera, který se odehrával 20. prosince v karvinském domě kultury, odnesla čtyřicetiletá ošetřovatelka Šárka Šándriková, která v soutěži získala i titul MISS SYMPATIE.

Šárko, jak se teď vlastně cítíte? Jste nově zvolenou MISS Karvinsko.
Jaké byly vaše první pocity, když jste zaslechla své jméno a šla jste si pro korunku?

„Po vyslovení mého čísla a jména se mi na okamžik zastavil dech a nemohla jsem uvěřit vlastním uším, že novou Miss Karvinsko 2019 jsem já... byl to pro mne šok, ale nádherný. Zvlášť, když před vyhlášením oficiálních výsledků byl vyhlášen titul Miss SYMPATIE, v němž rovněž zaznělo moje jméno".

A jak to vidíte nyní? Změnila vás ta soutěž? Inspirovala k něčemu? Nebo, to berete jako takové jednorázové zpestření ‎ života a říkáte si, tak - a teď zase zpátky z té krásné pohádky do reality?
„Pár týdnů po vítězství mohu říci, že jsem to stále já, stojím nohama pevně na zemi a cítím se silnější. Otevřely se mi nové možnosti tak trochu v oblasti modelingu."

 Co přátelé, kolegové, rodina. Jak oni vnímají tento váš ‎životní úspěch? 

„Mí přátelé ve mně věřili a přáli mi úspěch, rodina mne velmi podporovala, nejvíce moje děti Adélka s Danečkem a přítelem Pavlem, kteří mi po celou soutěž a hlavně ve finále drželi palce a stáli při mně."

 Tahle výhra není jen úspěch pro vás, ale já to vnímám i tak, že je to úspěch i pro naše město. Tvrdím, že tady máme spoustu šikovných a nadaných lidi, a že se opravdu nemáme za co stydět. ‎Že ty úspěchy našich občanů jsou fajn - a mělo by se o nich mluvit, měli bychom takové lidi podporovat. Jak to vidíte vy? Máte trochu i ten pocit, že jste vlastně reprezentovala Orlovou? Že jste jí přidala nějaké ty plusové body?

„Jistě, byla jsem hrdá na to, že mohu reprezentovat své rodné město a musím zmínit, že i loňský ročník soutěže Miss Karvinsko vyhrála taktéž žena z Orlové MONIKA SZLAUROVÁ. Orlová je opravdu městem šikovných a nadaných lidí."

Když navážu na tu předchozí otázku. Co pro vás vlastně Orlová jako město znamená? Jak byste ohodnotila město, které jste úspěšně reprezentovala v soutěži MISS Karvinsko?

„Žiji ve městě Orlová od narození, mám hezké vzpomínky spojené s mou základní školou, kroužky v domě dětí a přátelství, která fungují dodnes. Bohužel musím zmínit i skutečnosti, které mne mrzí a trápí. Jako je např. zrušení naší nemocnice."

Vraťme se k soutěži. Kolik času vám zabrala příprava? Dalo se to zvládnout v rámci svých běžných povinností? Myslím tím práci, rodinu, koníčky...

 „Příprava na soutěž mi zabrala opravdu spoustu času. Účast v soutěži jsem nebrala na lehkou váhu. Musím velmi poděkovat mému zaměstnavateli, který mi vyšel v mnoha ohledech vstříc. Samozřejmě dík patří i lidem, kteří mi pomáhali během soutěže, ať už s volnou disciplínou, s kostýmy, choreografií atd."

 Měla jste v průběhu soutěže nějakou motivaci? Nějaký motor, který by vám promlouval do duše a říkal: makej, a tohle ještě doladit třeba, a to není dobré - to musím zlepšit...nebo jste hledala nějaké rady, tipy na úspěch od přátel či rodiny?

„Mou největší motivací bylo přání mé babičky, která již není mezi námi. Chtěla, abych šla za svým dětským snem a zúčastnila se soutěže krásy."

 *Byla jste hodně nervózní? Co pro vás bylo na celé soutěži nejtěžší a proč? ‎Nenapadaly vás třeba takové ty klasické hlasy, typu - já to nedám... nebo naopak?

„Nebyla jsem nervózní, ba naopak, ať už šlo o rozhovor s moderátorem, módní přehlídku či volnou disciplínu. Vše jsem si naplno užívala. Co bylo pro mne na celé soutěži nejtěžší? Čekání na výsledek."

V našem prvním článku jste se nám moc nepředstavila. Zkusme to tedy napravit. Kde pracujete, jaké máte koníčky a vůbec plány do budoucna?

„Po ukončení studia na střední škole jsem se plně začala věnovat oboru ošetřovatelství, ve kterém působím dodnes v domově Vesna. Po celých 18 let v přímé péči sleduji, jak moc je důležité, aby ti, o které pečujeme, nenabyli pocitu, že jsou pro ostatní již nepotřební a zbyteční. Mou celoživotní láskou se staly knihy a tanec. A co plánuji do budoucna? Užívat si každou společnou chvíli se svými dětmi."

Z fotografie, kterou jste nám zaslala, jste jako tři nerozlučně kamarádky. Předpokládám, že v průběhu soutěže vzniklo nejedno přátelství. Je to tak?

„Ano, máte pravdu, v průběhu soutěže vzniklo nejedno hezké přátelství.

 

A co říci na závěr? Je velmi příjemné psát o úspěších, jejichž tvůrci jsou občané našeho města. Všem účastnicím této soutěže patří samozřejmě zasloužená poklona a dík, protože to jsou právě oni, kteří pomáhají vnášet to pozitivní světlo do našeho města. Pevně věřím, že obě dámy, jak paní Monika, tak paní Šárka, jsou dostatečnou inspirací k tomu, aby ten další ročník soutěže MISS KARVINSKO přilákal nové tváře, a to nejen z našeho města.

Připravil: Petr Drozdík

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.1.2020

Zpět na výpis