44. ROČNÍK ZAHRÁDKÁŘSKÉ UNIVERZITY 2019 V ORLOVÉ

Tradiční školení pořádá ZO ČZS, osada č.1, Orlová-Lutyně a Dům kultury města Orlové. Přednášky se konají v Domě kultury města Orlové.

 1.2.2020, sobota, 14 hod., Štefan Szúcs: HOUBY V PŘÍRODĚ A NA ZAHRADĚ. Lektor je známý mykolog, který má rozsáhlé znalosti a zkušenosti v oblasti zahradního pěstování, sběru, poznávání a přípravy jedlých hub v České republice. Přítomné, mimo jiné, seznámí se zásadami pěstování jedlých hub na zahrádce.

 2.2.2019, neděle,14 hod., Mgr. Jaromír Wojnar: PŘÍRODNÍ LÉČBA ANEB PÉČE O ZDRAVÍ. Přednášející je absolventem mimořádného studia Fakulty farmacie Univerzity Karlovy, obor Léčivé rostliny a nositelem koncese na nákup, skladování a prodej hromadně vyráběných léčivých přípravků stanovených Ministerstvem zdravotnictví ČR. Lektor s pomocí bylinných čajů a dalších přípravků léčí pacienty v deseti ordinacích České a Slovenské republiky. Na základě zobrazení oční duhovky sestaví speciální směs bylin a dalších přípravků, které ošetřovaný následně užívá. Ve svém vystoupení se zaměří zejména na vybrané přírodní prostředky a jejich aplikaci na léčbu a prevenci. Účastníci si budou moci v omezeném množství zakoupit přírodní preparáty k ochraně zdraví.

15.2.2020, sobota,14 hod., Čestmír Jež: PĚSTOVÁNÍ JABLONÍ V OBLASTI OSTRAVSKA.

Přednášející, vedoucí instruktorského sboru ČZS ve Frýdku-Místku, je známým odborníkem v oblasti pěstování jabloní, hrušní, švestek, tak i stolních odrůd vína ve frýdecko-místeckém okrese. Seznámí přítomné s hlavními zásadami pěstování jabloní, vybranými odrůdami (základní odrůdy bude možné degustovat), nejzajímavějšími novinkami, informacemi o řezu, výživě a ochraně. Následně se zmíní o chybách, kterých se v této oblasti zahrádkáři dopouštějí.

 29.2.2020, sobota, 14 hod., MUDr. Roman Zatloukal: CÉVNÍ MOZKOVÉ PŘÍHODY, JEJICH PREVENCE A LÉČBA. Lektor je známý odborník se zaměřením na prevenci a léčbu mozkových příhod. Pracuje v neurologické ambulanci Polikliniky nemocnice Orlová a zajišťuje služby na iktové jednotce Nemocnice Třinec.  

 7.3.2020, sobota, 14 hod., Mgr. Alice Králová: NÁVOD NA PROVEDENÍ JARNÍHO ARANŽOVÁNÍ. Lektorka je známá odbornice v oblasti aranžování jak živých květin, tak i dalších sušených okrasných materiálů. Ve své přednášce přítomné seznámí se zásadami aranžování a názorně předvede vytvoření věnců, kytic a dalších podobných výtvorů, které zkrášlí naše prostory.     

 

Bližší informace u Dagmar Samuhelové, Orlová-Lutyně č. 738, tel. 776 283 071 a

Moniky Tomicové, DKMO, Osvobození 797, tel. 596 530 917  a  731 387 633.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.1.2020

Zpět na výpis