Ohlédnutí za FESTIVALEM ORLOVSKÉ MÚZY 2019

Sociální služby města Orlová uspořádaly ve středu 13. listopadu v pořadí již pátý ročník festivalu Orlovské múzy.
Hlavní myšlenkou této akce je společné setkání nejen uživatelů a zaměstnanců sociálních služeb, ale také příbuzných, přátel a veřejnosti. Na festival přijeli klienti z různých zařízení i polských partnerských měst. Jedná se o jedinou akci tohoto druhu v širokém okolí. Již od prvního ročníku slaví Orlovské múzy úspěch.
"Musím říct, že letošní ročník je velice zdařilý, všichni mají krásná čísla. Bude velice těžké vybrat někoho, kdo bude nejlepší," uvedla místostarostka Naděžda Kubalová. Každé vystoupení bylo opravdu originální, odměnu za výkon proto získali všichni účinkující.
Festival pomáhá klientům či uživatelům sociálních služeb zapojit se do veřejného dění. Zvyšuje sebevědomí hendikepovaných a seniorů nacvičováním i vystoupením před publikem. Díky Múzám je veřejnost vždy informována o jejich problematice. Díky festivalu se sociálním službám navazuje snadněji spolupráce, včetně zahraniční. Navíc je to pro všechny zúčastněné vždy úžasný kulturní zážitek plný inspirace, písní, tance a veselí.


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.12.2019

Zpět na výpis