ZDRAVOTNICKÝ CHAOS

S obavami sleduji situaci kolem poskytování zdravotní péče v našem regionu, která započala přijetím březnového usnesení krajského zastupitelstva o optimalizaci poskytování zdravotní péče orlovskou částí NsP Karviná. Důsledky optimalizace mají ovšem za následek nevratné ukončení poskytování akutní lůžkové péče ve všech fungujících oborech orlovské nemocnice, a to se všemi důsledky ve zhoršení dostupnosti zdravotní péče pro občany Orlové a okolí.
Přes občanské protesty, protesty zástupců města i mé osobní vyjádření nesouhlasu s optimalizací s popisem rizik a možných důsledků tzv. optimalizace, se vedení kraje koaličně rozhodlo, v čele s politiky Hnutí ANO v osobě pana hejtmana a náměstka pro zdravotnictví, realizovat tento projekt optimalizace. Je nutné podotknout, že kraj jako zřizovatel, má právo na změny ve struktuře poskytované zdravotní péče, ale má také zásadní povinnost zajistit širokou dostupnost zdravotní péče pro své občany. A zde jsem na pochybách, zda této zásadní povinnosti kraj dostojí. O tomto problému bych se mohl na těchto stránkách rozepsat dlouze, ale bylo již mnoho napsáno, a nechci tímto dále obtěžovat.
Vzhledem ke vzniklé nepřehledné a neustále se měnící situaci v orlovské nemocnici, která se dále zhoršuje, a dle mého názoru, především řadou nešťastných a nekompetentních
rozhodnutí. Byl bych rád nápomocen jejímu řešení. Proto se obracím na Vás, občany Orlové, s prosbou o poskytnutí podnětů, týkajících se problematiky dostupnosti zdravotní péče, ať se to týká návrhů na zlepšení, tak i názorů, či stížností na nedostatečnou péči. Tyto informace bych následně využil při jednáních s kompetentními orgány se snahou o dosažení nápravy, či zlepšení situace.
Obracet se na mne můžete prostřednictvím e-mailové schránky nemocnice.orlova@post.cz, jejímž prostřednictvím mi můžete také předat své názory, stížnosti či podněty.
Závěrem mi dovolte popřát Vám klidné předvánoční období.
Senátor MUDr. Radek Sušil


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.11.2019

Zpět na výpis