MĚSTO NABÍZÍ ORLOVSKÝM DĚTEM OZDRAVNÉ POBYTY

Má vaše dítě astma, dermorespirační syndrom, časté infekty horních cest dýchacích, obezitu, skoliózu, nemoci svalové a kosterní soustavy?  Pakliže ano, neváhejte a využijte naší nabídky!

Město Orlová ve spolupráci s Moravskoslezským sanatoriem v Metylovicích připravilo pro vaše děti léčebné pobyty. Děti si tam zacvičí pod dohledem fyzioterapeutů, navštíví bazén, Whirlpool, solnou jeskyni, saunu, denně inhalují Vincentku. Ve volném čase podnikají výlety do přírody.

Termín pro orlovské děti je od 29. února do 28. března 2020. Určitě vás zajímá, jak je to s úhradou. Léčba dětí je zcela hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Do šesti let je možný pobyt dítěte s doprovodem, lze se i vystřídat. Hradí se pouze poplatek 50 Kč/den dohromady pro dítě a doprovod. V ceně jsou kulturní akce, spotřební zboží, wi-fi a televize. Dopravu organizuje hromadně a současně hradí město Orlová.

V případě dětí do šesti let, se musíte nahlásit Ing. Sniegoňové na odboru městských financí a školství Městského úřadu Orlová, tel.č.: 596 581 314, a to nejpozději do 3. února 2020. Následně navštívit co nejdříve dětského lékaře, zda je vaše dítě indikováno k danému pobytu a k vystavení návrhu do zmíněné léčebny. Vypsaný návrh podáte co nejdříve na příslušnou zdravotní pojišťovnu ke schválení. Pobyt si rodiče dětí do šesti let zarezervují na tel.č.: 731 504 473 u p. Malinové, e-mail: vlasta.malinova{olum.cz, www.olum.cz.

Pokud máte děti ve věku od 6 do 18 let, tak termín pobytu je stejný, jako pro malá dítka, nicméně léčebna během pobytu zajišťuje výuku v plném rozsahu od 1. do 9. ročníku základní školy, v moderně vybavených učebnách, včetně výuky cizích jazyků. Docházka dětí se započítává, takže nemají absenci.

I pro rodiče těchto starších dětí platí, že se musí nahlásit na úřadě u Ing. Sniegoňové, zajít k lékaři a na zdravotní pojišťovnu pro schválení. Jiný je ale kontakt pro rezervaci přímo v léčebně. Starší děti má na starost p. Hamrlová, tel.č.: 733 190 215, e-mail: hana.hamrlova{olum.cz, www.olum.cz.

Milí rodiče, neváhejte a mají-li vaše děti zdravotní problémy, přihlaste je na tento ozdravný pobyt. Přispějete tak ke zlepšení jejich zdravotního stavu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.11.2019

Zpět na výpis