PĚT ORANŽOVÝCH PŘECHODŮ ZLEPŠÍ BEZPEČNOST NA MASARYKOVĚ TŘÍDĚ

Pět nově osvětlených Oranžových přechodů pro chodce vyrostlo v minulých dnech na Masarykově třídě, na jedné z nejfrekventovanějších komunikací v Orlové. Na jejich vybudování přispěla Nadace ČEZ částkou bezmála 120 tisíc Kč.

„Původní svítidla byla instalována před čtrnácti lety, jsou tedy koncepčně zastaralá, mají vysokou spotřebu elektrické energie a nesou známky degradace materiálu. Velmi si vážíme vstřícnosti Nadace ČEZ, která přispěla ke zvýšení bezpečnosti dopravy ve městě. Bude tak umožněn bezpečný pohyb při přechodu frekventované komunikace a motoristům se zlepší viditelnost na přechodech pro chodce, zejména ve večerních a nočních hodinách," podotkl starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.

Město vítá, že projekt Oranžových přechodů byl realizován v centru města Orlové-Lutyně, na hlavní dopravní tepně - Masarykově třídě. Jedná se o velmi frekventovanou komunikaci s velkým pohybem chodců. V bezprostředním okolí se nachází bývalá nemocnice, základní školy, dům dětí a mládeže a po obou stranách komunikace jsou hustě osídlená panelová sídliště. Lidé přecházejí z jedné strany chodníku na druhý a přesouvají se po rušné komunikaci. Zejména na podzim v časných ranních či večerních hodinách je snížená viditelnost. A právě tady je význam moderního osvětlení energetické společnosti.

Slavnostního zprovoznění Oranžových přechodů se zúčastnili všichni radní v čele se starostou města Mgr. Miroslavem Chlubnou, vedoucí útvaru podpory prodeje a nákupu ČEZ Teplárenské Ing. Ludmila Běťáková a ředitel správy majetku Elektrárny Dětmarovice Mgr. René Cuber. Nechyběl ani Milan Šťastný, regionální reprezentant ČEZ Distribuce a regionální koordinátor BESIP Bc. Pavel Blahut.


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.11.2019

Zpět na výpis