OSLAVA MEZINÁRODNÍHO DNE SENIORŮ v POHODĚ

Člověk by měl využít každé vhodné příležitosti k oslavě a s přibývajícím věkem to platí dvojnásob. A proto oslavy byly rovněž cílem našeho projektového dne s názvem „Slavíme s chutí", který se uskutečnil 24. září v Domě seniorů „POHODA", o.p.s. u příležitosti Mezinárodního dne seniorů.


Zahrada našeho Domova se na jeden den proměnila v centrum společenského a kulturního dění ve městě. Pozvání přijali přátelé z našich partnerských organizací – Sociálních služeb města Orlová, Domova Vesna, Domova pro seniory Kamenec Ostrava, Obecně prospěšné společnosti Sv. Josefa a z příhraniční oblasti Polska Dom Pomocy Społecznej im. Papieża Jana Pawła II w Gorzycach.


Všichni zúčastnění si prohlédli pestrý program v podání dětí z MŠ Ke Studánce, tanečního klub JOY a studentů a kantorů SŠ Bohumín, kteří si připravili ukázky moderní gastronomie. Mnozí z nás tak mohli poprvé na vlastní oči vidět, jak z ovoce a zeleniny vzniká díky technice CARVING krásná dekorace.
V rámci slavnosti byla mezi Domovy vyhlášena soutěž o Nejchutnější zdravý koláč. První příčku v těsném souboji obsadil se svým mrkvovým koláčem Domov Vesna. Vítězů ale bylo díky bohaté tombole mnohem více. Za finanční i věcné dary srdečně děkujeme našim dárcům – Nadace Tesco, cukrárna Magnólie, město Orlová, Supergong s.r.o., Dentimed, ESAM, Euronics Orlová, Billa, Hvězda, Tradetex s.r.o., Top Móda – Pavla Gabzdylová, Advokátní kancelář JUDr. P. Kocur.


V neposlední řadě velké poděkování patří klientům našeho domova a jejich rodinám. Senioři opět potvrdili, že se umí skvěle bavit, mají veselou mysl a soutěživého ducha. Našim hostům děkujeme, že se i v chladném počasí oslav zúčastnili a vytvořili tak jedinečnou atmosféru, na kterou budeme dlouho vzpomínat.

Hana Třasková
Dům seniorů „POHODA"


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2019

Zpět na výpis