OPÉKÁNÍ PÁRKŮ V MŠ Husova

Rok se s rokem sešel a na dveře nám zaklepalo září. Začal nový školní rok ...
Ten je spjatý s nástupem nových dětí, které jsou mnohdy v očekávání z toho, co je vlastně čeká.
A proto jsme se jim hned na začátku snažily ukázat, že ve školce je prostě prima. Den co den se budou dozvídat a poznávat nové věci, navštěvovat místa, na kterých možná ještě nebyly a hlavně navazovat nová přátelství.


Jak jinak poznat své nové kamarády, než při společné události? Právě takovou událostí bylo „Opékání párků" na zahradě MŠ. Zpočátku nám počasí moc nepřálo, ale nakonec se na nás sluníčko přece jen usmálo. Na zahradě se rozhořel oheň a linula se nádherná vůně párků. To bychom ale nebyly my, paní učitelky, kdybychom si ještě něco nepřipravily. Proto, než jsme se všichni pustili do opékání dobrot, museli rodiče společně se svým dítkem zvládnout několik úkolů. Ukázalo se, že zúčastněným nedělá problém manipulace se zahradním náčiním, jelikož dokonale zvládli jízdu zručnosti s kolečkem naplněným klestím. Při jízdě na koloběžkách měly výhodu naše děti, přece jenom, pokud nám to počasí dovolí, jezdí na kolech a koloběžkách na zahradě MŠ téměř denně. V závěru se každý pokusil připravit kávu pro svoji maminku, či tatínka a pěkně jim ji naservírovat.


Po zvládnutí připravených úkolů se rodiče ujali rozdělávání ohně a dozlatova opekli párkové pochoutky, na kterých si všichni společně pochutnali. Děti si odnesly první zážitky, plná bříška a nadšení pro další dny, které je v mateřské škole budou čekat.
Všem, kteří si s námi zpříjemnili odpoledne, děkujeme a budeme se těšit na další setkání.

Bc. Naděžda Chorzempová
MŠ Husova, Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2019

Zpět na výpis