SMO ZAHAJUJE TOPNOU SEZÓNU

Z důvodu očekávaných poklesů venkovních teplot zahajuje ve čtvrtek 19. září středisko tepelného hospodářství SMO topnou sezónu většiny domů a objektů v Orlové, napojených na centrální zásobování teplem.

Dispečink SMO se souhlasem největších zákazníků Bytového družstva v Orlové, Orlovan a Město Orlová bude od 6:00 hod ráno zprovozňovat topení v předávacích stanicích po zkušenostech z minulých let s ohledem na počasí poněkud dříve, než nařizuje vyhláška. Dřívější zahájení vytápění se v minulých letech vždy setkalo s pozitivním ohlasem, proto k němu SMO přistupuje i letos. Zvýšená dodávka tepla bude v předstihu připravována ve zdroji v EDĚ a dopravena do systému SMO ve městě.

 

Zahájení vytápění se ovšem netýká domů a bytů v majetku společnosti RESIDOMO, která vyjádřila nesouhlas s dřívějším zahájením vytápění a požaduje dodržení legislativy. Otopné období v bytech RESIDOMO započne až ve chvíli, kdy průměrná denní teplota venkovního vzduchu poklesne pod +13°C ve dvou po sobě následujících dnech, a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13°C pro následující den.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.9.2019

Zpět na výpis