PORTÁL OBČANA – JEDNODUŠE A ONLINE

Místo chození na úřady si již nyní můžete pohodlně vyřídit řadu záležitostí online, kdykoliv a odkudkoli, a to nejbezpečněji na svém zařízení.

S vaší novou eObčankou:

-          Ušetříte čas i peníze.

-          Můžete se jednoduše přihlásit k dostupným online službám na Portálu občana.

-          Můžete se přihlásit k řadě dalších portálů a online služeb.

Co si lze prostřednictvím Portálu občana zařídit:

BEZ DATOVÉ SCHRÁNKY - informace z katastru nemovitostí, přístup k eReceptu, informace o pracovní            neschopnosti, přehled o důchodovém pojištění, notifikace platnosti řidičského průkazu.                                                        

S DATOVOU SCHRÁNKOU - výpis bodového hodnocení řidiče, podání daňového přiznání, výpis z rejstříku trestů, výpis z živnostenského rejstříku, požádat o potvrzení bezdlužnosti (více na www.mojedatovaschranka.cz).

 

NEBOJTE SE KOMUNIKOVAT S ÚŘADY ELEKTRONICKY, UŠETŘÍTE ČAS I PENÍZE!

Jak se může přihlásit do Portálu občana?

Existují 3 možnosti: novou eObčankou, přístupovými údaji k datové schránce nebo zadáním uživatelského jména, hesla a sms (více na info.eidentita.cz/ups/).

Pro maximální využití elektronických služeb veřejné správy vám doporučujeme: zajít si pro novou eObčanku, zřídit si rovněž i datovou schránku (fyzických osob nebo podnikajících fyzických osob), které vám snadno umožní komunikovat s veřejnou správou (např. činit podání). Datovou schránku si můžete zřídit na nejbližším kontaktním místě CzechPOINT. Seznam poboček CzechPOINT naleznete na: www.czechpoint.cz

 

JAKÉ JSOU VÝHODY eOBČANKY?

Nová eObčanka, vydána od 1.července 2018, slouží ke vzdálenému prokázání totožnosti s nejvyšším stupněm zabezpečení. eObčanka je klíčem k online veřejným službám.

Kam se můžu přihlásit?

Portál občana *Datová schránka *Portály obcí a měst *Finanční správa *eRecept *Živnostenský rejstřík *Nové služby a portály neustále přibývají.

Aktuální seznam portálů, kam se můžete přihlásit, je zde: info.eidentita.cz/sep/

Více informací najdete na: www.gov.cz, info.eidentita.cz, www.datoveschranky.info

www.czechpoint.cz, www.mvcr.cz

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.7.2019

Zpět na výpis