OHLÉDNUTÍ ZA KRAJSKOU PŘEHLÍDKOU DPS V ORLOVÉ

 

Ve dnech 4. a 5. dubna se v Orlové konala Krajská přehlídka dětských pěveckých sborů, kterou organizovala Základní škola K. Dvořáčka. Ve čtvrtek proběhla soutěž sborů běžných základních škol a v pátek soutěžily sbory základních uměleckých škol a základních škol s rozšířenou výukou hudební výchovy. Celkově se během těchto dvou dnů představilo 22 pěveckých sborů z celého Moravskoslezského kraje.

 

ZŠ K. Dvořáčka je školou s rozšířenou výukou hudební výchovy, a proto se její sbory představily porotě až v pátek. Je třeba říci, že jsme již jedinou školou v rámci Moravskoslezského kraje, která je schopna konkurovat svými výkony sborům základních uměleckých škol. A jak jsme tedy dopadli?

 

DPS Prvňáčci – stříbrné pásmo, DPS Sluníčko – stříbrné pásmo, DPS Sněženka – stříbrné pásmo, Mládežnický pěvecký sbor – stříbrné pásmo, Hokus pokus – stříbrné pásmo a největšího úspěchu dosáhl DPS Kopretina, který svou kategorii vyhrál a získal pásmo zlaté.

 

Všem gratuluji a děkuji za reprezentaci školy a našeho města. Velké poděkování patří městu Orlová za finanční podporu a celému realizačnímu týmu ZŠ K. Dvořáčka v čele s Mgr. Pavlou Bjalončíkovou za organizaci této náročné akce.

 

Mgr. Zdeněk Nowak,

ředitel ZŠ K. Dvořáčka


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.5.2019

Zpět na výpis