Orlovští zdravotníci vstoupili do stávkové pohotovosti

STÁVKOVÁ POHOTOVOST

Dne 13.3.2019 budou krajští zastupitelé opětovně projednávat materiál, který je nazván „Návrhy dalšího fungování Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, příspěvková organizace – pracoviště Orlová“. Jde, o opakované jednání, na kterém má být rozhodnuto o osudu orlovské nemocnice.

Vzhledem k tomu, že máme pochybnosti o tom, že vedení kraje v minulých dnech naslouchalo hlasu občanů Orlové a tzv. spádových obcí, jakož i odborné veřejnosti – lékařů, sester a ostatního personálu naší nemocnice, rozhodli jsme a to POUZP Orlová ve spolupráci s OSZSP ČR Orlová dle požadavku našich členů, vyhlásit dnešním dnem stávkovou pohotovost. Občany upozorňujeme na to, že tato stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou jim v naší nemocnici poskytujeme. Touto stávkovou pohotovostí hodláme upozornit na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Gebauerem a jeho týmem. Věříme, že na jednání krajského zastupitelstva zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován.

Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů. Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti.

 

 

Weisserová Iveta

Předsedkyně POUZP

NsP Karviná-Ráj, pracoviště Orlová

 

Stolarczyková Denisa

Předsedkyně OSZSP ČR

NsP Karviná-Ráj, pracoviště Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.3.2019

Zpět na výpis