ODISkou do práce na rok zdarma!

 

     Moravskoslezský kraj pro obyvatelé měst Karviné, Orlové a Havířova připravil již druhé kolo velmi zajímavého projektu s názvem „Zaměstnanecká mobilita“. Lidé z těchto měst, kteří se do projektu přihlásí a splní dané podmínky, budou moci zadarmo dojíždět za prací mimo své bydliště a to po dobu jednoho roku.

    Tato možnost je připravena pro všechny zaměstnance, kteří splní alespoň jednu ze stanovených podmínek. Nárok na podporu má ten občan, který se po datu 01.01.2019 nově do Karviné, Orlové či Havířova přistěhoval, a to z jiné části České republiky nebo také ze zahraničí a má zde nově trvalý pobyt či místo pobytu v případě cizinců. Další skupinou osob, které mohou této nabídky využít jsou absolventi (ukončil studium maximálně 1 rok od podání žádosti) středních, vyšších nebo vysokých škol mající v Karviné, Orlové či Havířově trvalý pobyt. Poslední skupinou možných žadatelů jsou pak zaměstnanci na pozici lékařů, zubních lékařů, farmaceutů či zdravotnických nebo jiných odborných pracovník dle zákona č. 96/2004 Sb. pracujících ve zdravotnických zařízení v Karviné, Orlové nebo Havířově, a to na základě pracovní smlouvy, která byla uzavřena po datu vyhlášení projektu, tedy po 01.01.2019. Všichni zájemci o kartu musí být v zaměstnaneckém poměru, a to minimálně na poloviční úvazek (pracovní smlouva).

     Veškeré uvedené skutečnosti bude žadatel prokazovat při podání žádosti. Nicméně proces je nastaven co možná nejjednodušeji, aby nepřestavoval pro obyvatele zbytečnou administrativní zátěž. Kompletní informace jsou k dispozici na webových stránkách www.mobilita.msk.cz nebo Vám je poskytne k tomuto pověřená osoba společnosti Moravskoslezské Investice a Development, a.s.                   Ing. Kateřina Plesníková na telefonním čísle 770 194 950 popř. mailem mobilita@msid.cz

     V případě, že patříte mezi obyvatele, kteří splňují některou z uvedených podmínek, neváhejte využít této možnost a na dopravě do zaměstnání ušetřit až několik tisíc korun ročně. K dispozici je nyní připraveno cca 200 karet čekající na své nové majitele.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.3.2019

Zpět na výpis