RYCHVALDŠTÍ OBČANÉ O PŘÍSTUPU K DĚNÍ KOLEM ORLOVSKÉ NEMOCNICE

(Znění dopisu zaslaného starostovi Rychvaldu)

 

Dobrý den, pane starosto,

přeji vše nejlepší do nového roku Vám i městu Rychvald. Po vánočních svátcích a novém roce jsem si přehrála jednání zastupitelstva ze dne 12. 12. 2018 a doslova mne to zvedlo ze židle.

 

     Předesílám, že jsem Vaše volička, a proto vám chci sdělit svůj názor na váš laxní, vlastně podivně neutrální, přístup na dění kolem nemocnice v Orlové. Byla jsem překvapená, že vaše vystoupení bylo stejně alibistické, jako v parlamentu vystupuje ČSSD. Žasnu, je to až šokující.

 

     Pane starosto, vy přece zastupujete občany města Rychvald a nezaznamenala jsem, že byste si jakkoli ověřil názor občanů ze spádové části Rychvaldu a navíc, z  vašeho jednání jsem měla dojem, že vás názory občanů ohledně rušení nemocnice vůbec nezajímají. A vlastně mám obavy, že tím, že už sedíte na radnici,  (kde jste z vůle občanů toužících po změně a přístupu k problémům), je pro vás vše vyřízeno a posloucháte jen, co řekne "vrchnost" na Krajském úřadě. V této otázce jste vůbec se nezamyslel nad tím,  jak jsou na tom vaši spoluobčané, kteří do Karviné a Havířova nemohou dojet, neboť nemají auto, nebo jsou už starší a neřídí, či jak se prodlouží dojezd pohotovosti. Víte vůbec, že z Rychvaldu žádné přímé autobusy do Karviné a Havířova nejezdí, to už raději jedou do Ostravy, a tam jsou odkazování zpět na Karvinsko?

      Nemám slov k tomu, jak jste najednou tak odtržen od reality. A to jste na radnici teprve" pár dní" a už vás nezajímá občan. Nebo jednáte s vědomím, že budete-li mít jiný názor, než krajská generalita ANO, neobjevíte se, co by málo se klánějící podřízený, na příští kandidátce za ANO do Senátu, parlamentu či Eurosenátu?

       Víte, pane starosto, já jsem volila ANO, a věřte, že nyní budu bedlivě sledovat, jak se staráte o občany. Protože, co se týká nemocnice, myslím, že byste měli vyjádřit své jasné stanovisko a po ověření  podpořit ten názor  občanů Rychvaldu, kteří, jak víte, nechtějí o blízkou nemocnici přijít jen proto, že představitelé Krajského úřadu (Vaši spolustraníci), jimž jsou  problémy občanů Rychvaldu  příliš vzdáleny, aby mohli objektivně rozhodnout, a očekává se, že představenstvo města  (potažmo starosta) přetlumočí zřizovateli (kraji) nikoliv svůj, ale většinový názor občanů  města, které reprezentuje. Chápu, ekonomické záležitosti, ale nevím, proč zrovna Orlová, když v Karviné jsou dvě nemocnice,  nehledě k tomu, jakou má pověst nemocnice v Havířově. Také logika spádové oblasti a z pohledu rychlé dostupnosti  předurčuje Orlovou, která leží v geocentru mezi Ostravou, Bohumínem, Karvinou a Havířovem

      Pane starosto, doufám, že se zamyslíte a přehodnotíte váš "žádný" názor ohledně nemocnice a podpoříte své občany. Doufám, že si uvědomujete, že starosta města bez postoje, v němž se obráží vůle občanů, nemůže být pro město přínosem. Pokud se nebudete zajímat o většinový názor občanů, ověřovat si ho a řídit se jím, zařadíte se na úroveň poražených stran (a to bych nechtěla).

  S pozdravem a přáním pěkného dne Milena Baranová, občanka Rychvaldu

S tímto e-mailem se plně ztotožňuje manžel Ing. Oldřich Baran a naši sousedé a známí.

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.2.2019

Zpět na výpis