Orlová ocenila dobrovolníky se vší parádou

Orlované, kteří ve svém volném čase chodí do domovů seniorů, nemocnice a dalších zařízení byli oceněni v polovině prosince. „Tito dobrovolníci ADRY jsou jasným důkazem, že solidarita a pomoc mezi lidmi stále existuje,“ řekla Šárka Botlíková, ředitelka domova Vesna, která společně s dobrovolnickým centrem ADRA akci připravovala.

a

„V našich orlovských a petřvaldských programech máme celkově 40 aktivních dobrovolníků, ale zájem v zařízeních je mnohem vyšší, proto stále hledáme nové a nové,“ říká koordinátor ADRY pro tento region Gracián Svačina.

a

Dobrovolníci převzali ocenění od 1 místostarosty Miroslava Koláčka a 2.místostarostky Naděždy Kubalové a také senátora za náš volební obvod. Radka Sušila, který při předávání řekl, že „ze své lékařské praxe vím, že dobré slovo lékaře může mnohdy znamenat více než samotná diagnóza… a podobně je tomu i u dobrovolnictví.“ Paní Naděžda Kubalová mluvila o tom, že spoustu dobrovolníků zná osobně, protože do nedávna pracovala jako ředitelka domova seniorů Pohoda, kam dobrovolníci docházejí. Miloslav Koláček ocenil hlavně to, že v dnešní hektické době se stále najdou lidé, kteří si udělají čas, který věnují seniorům, které často nikdo nenavštěvuje.

a

a

Celý slavnostní večer bylo v sále domova Vesna cítit setkání cítit laskavost, vlídnost a dobrota, ale také příběhy dobrovolníků z těchto zařízení: DS Vesna, DS Pohoda, Nemocnice, DS SLezské humanity, DPS Březiny Petřvald a Domova Benjamín Petřvald. Marek Dvořák orlovský dobrovolník, který dochází do domova Lazy, mluvil o tom, že občas do domova vezme svou 8letou dceru, která si za tu dobu v klientovi našla nového dědečka. Právě příběhy dobrovolníků zástupcům města a senátorovi jasně ukázali, že tito lidé si ocenění zaslouží.

Velký dík patří partnerům akce: Pizzerii Vosíme, cukrárna Magnolie a lahůdkářství Hvězda.

ADRA Orlová

a

a

a

a

a

a

a

a


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.12.2018

Zpět na výpis