VŠICHNI ZAMĚSTNANCI SE BOUŘÍ, NESOUHLASÍ SE ZRUŠENÍM NEMOCNICE!

Je to zlovůle kraje a kanibalismus okolních nemocnic, protože jsou to právě okolní nemocnice, kterým chybí lékaři a sestry. Stále dokola opakujeme své argumenty, že jsme plně funkční, že jsme personálně vybaveni. 

A to, že jsme v dluhu? Které nemocnice nejsou? Všechny jsou ztrátové! To je systémová chyba, za kterou my nemůžeme. Máme velkou spádovou oblast, takže kam občané půjdou? Když odejdou lékaři, tak nebudou zajištěny ani ambulance? Takže sliby, že občané budou mít zajištěno chirurgické, interní a ortopedické ošetření, zůstanou jen planými sliby. 

Před 170 účastníky sjezdu OSZSP ČR pan premiér Babiš pronesl cituji: "Ředitelé mají chodit v předklonu, když mají lékaře a sestry". Náš pan ředitel v předklonu nechodí, ba naopak, nám definitivně sděluje, že musíme jít pracovat do karvinské nemocnice.

Rozhodnutím kraje však přijdeme o státní lékaře a většinu zdravotnického personálu, protože jak sami sdělili, tak jim nikdo nebude nařizovat, kde mají pracovat, oni si pracoviště zvolí sami. Myslíme si, že zrušení Orlovské nemocnice přinese jen krach obou nemocnic. 

Naši nemocnici nedáme a budeme o ni bojovat. Stále pevně věříme, že zvítězí zdravý rozum - nad čím? Třeba nad kanibalismem, zlovůlí atd... Kdopak bude z tohoto rozhodnutí profitovat? A je to fér? 

Denisa Stolarczyková, ZO OSZSP ČR


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.12.2018

Zpět na výpis