KULTURA ZA KAŽDÉHO POČASÍ

Většina Orlováků zavítá do areálu letního kina několikrát ročně, protože těch akcí, které se tam organizují, je rok od roku více. Pořádají se tam každoroční akce kulturního, společenského i sportovního charakteru, některé za přispění Nadace OKD. Letos v létě došlo k částečnému zastřešení hlediště areálu letního kina tak, aby návštěvníci byli chráněni před nepřízní počasí a mohli si tak užít nabízený program.

Čtyřiašedesátiletá paní Jarmila patří k pravidelným návštěvníkům areálu: „Mám to tady moc ráda, je tady moc příjemně, ale konečně jsem se dočkala zastřešení. Je to nenásilné a velmi příjemné. Ochrání nás to před sluníčkem i před letní bouřkou. Pamatuji si, jak jsme dva roky po sobě na Dnech města rychle utíkali před deštěm. A věřte, nebylo se kde schovat.“

„Celý projekt, který nese název „Kultura za každého počasí“ byl dokončen a zkolaudován 5. října letošního roku. Zastřešení je membránové, je vypnuto a vynášeno pomocí ocelové konstrukce. Ta je založena na betonových patkách, pásech a pilířích založených na pilotách. Součástí stavby je i odvodnění dešťových vod z přístřešku do stávající areálové dešťové kanalizace a uzemnění celé stavby proti zásahu bleskem. Náklady na realizaci činily 7, 5 mil. Kč. Nadace OKD přispěla 200 tisíci korunami,“ prozradila Petra Wojaczková z odboru rozvoje a investic.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.11.2018

Zpět na výpis