DĚTI MŠ K. DVOŘÁČKA SE UŽ NEBOJÍ NEMOCNICE

Orlovská nemocnice žije

     Čtyřiadvacátého října se předškoláci naší MŠ K. Dvořáčka zúčastnili akce, kterou pořádala nemocnice Karviná-Ráj, pracoviště Orlová. Nemocnice připravila pro předškolní děti projekt „Děti – nebojte se nemocnice“. Děti si s sebou přinesly hračku, svého plyšového kamaráda nebo panenku, která posloužila jako malý pacient. Při příchodu do nemocnice nás velice mile  přivítali, a dětem se věnovali zaměstnanci nemocnice v Orlové spolu se studentkami Střední zdravotnické školy v Karviné.
     Na úvod jsme byli seznámeni s programem této akce. Poté jsme se přesunuli do venkovních prostor nemocnice, kde nás očekával záchranář a řidič sanitky. Děti si mohly vyzkoušet vozík pro pacienty, na kterém je záchranář vyvážel do sanitky, některé děti si zase vyzkoušely místo řidiče a sedaly si za volant sanitky. Nakonec nám řidič pustil houkačku tak, že jsme si všichni museli zakrývat uši.

     Poté jsme se přesunuli do vestibulu nemocnice, kde byla pro děti připravena stanoviště s různými úkoly. Anatomický koutek s hadrovou pannou Aničkou, kde si děti prohlížely a pojmenovávaly vnitřní orgány člověka. Stanoviště, kde navštívili plyšoví kamarádi nebo panenky pana doktora, ten je zvážil, změřil jim teplotu, ošetřil, určil diagnózu a vše zapsal do karty pacienta. Následovalo stanoviště očního lékaře, který dětem vyšetřil zrak. Další stanoviště se žlutým balónem, kde si děti vyzkoušely cviky na posílení trupového svalstva a přesnost úchopu. A poslední „masážní dráha“ s cviky na stabilitu těla a aktivaci klenby nohy. Po splnění všech úkolů si děti sedly ke stolu, kde měly připraveny omalovánky na téma doktor a zdravotní sestra, které si hezky vybarvily. Milým překvapením bylo i občerstvení, kdy byly dětem rozdávány koláče a čaj.

     Na rozloučenou dostaly děti od zdravotníků bílou hadrovou panenku, pexeso a injekční stříkačku. Dětem se v nemocnici líbilo, úkoly plnily rády a s nadšením. Myslím si, že akce splnila svůj účel.

Bc. Petra Fragsteinová


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.11.2018

Zpět na výpis