OHLÉDNUTÍ ZA LETNÍMI TÁBORY

Přestože již začal nový školní rok, kroužky a kurzy jsou v plném proudu, chceme se ještě ohlédnout za letní činností.

Dům dětí a mládeže Orlová připravil celkem 18 táborů. Konkrétně 6 pobytových táborů, které byly odborně zaměřeny na tanec nebo volejbal. Dále pak to byly všeobecné tábory, např. Simpsonovi v Krásnáfeldu, Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly nebo tábor pro správné táborníky.

Příměstských táborů bylo devět, a to opět taneční, sportovní nebo již tradiční - Barevné prázdniny, Veselé léto, Charles Darwin, Toulky krajem a další.

Nesmíme opomenout tři Miniškoličky Mateřského centra Bejbáček. Těchto MINIŠKOLIČEK se zúčastňují dětí od batolecího věku až po prvňáčky. Je fajn, že i o tyto tábory je stále větší zájem.

Počet dětí, které se odrekreovaly na táborech je 495. A toto číslo představuje 495 spokojených a rozesmátých dětí, což nás velmi těší.

Rovněž nás velmi potěšil zájem orlovských dětí a občanů využívajících beachvolejbalové hřiště v Klubu Spirála.

Pozadu nezůstala ani letní činnost na zahradě Klubu Spirála. Děti a mládež, která zůstávala ve městě, mohla v prostorách zahrady trávit svůj volný čas v odpoledních hodinách i o víkendech. Jen vandalismus mladistvých ve večerních hodinách vyvolal v pracovnících Klubu Spirála a MC Bejbáček smutek.

Závěrem bych chtěla velmi poděkovat NADACI OKD. Díky projektu, který jsme získali, byly tábory ještě zajímavější a zábavnější. Děti mohly absolvovat mnoho výletů, např. na hrad Hukvaldy, Štramberk, do Aquaparku ve Frenštátě pod Radhoštem, do Dinoparku, děti mohly absolvovat připravenou jízdu se psím spřežením a mnoho dalšího.

Mgr. Jana Šertlerová


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.10.2018

Zpět na výpis