SOUTĚŽNÍ ÚSPĚCHY PRO MS ČČK ORLOVÁ

     V sobotu 13. října vyrazily týmy Místní skupiny ČČK Orlová a Místní skupiny ČČK Rychvald na trať náročného závodu Dobývání ztraceného záchranáře. Tento závod se konal v těžkém terénu Prosečského hřebenu u Jablonce nad Nisou. Délka tratě je 11 km, převýšení je téměř 700 metrů a naši závodníci se museli poprat se 16 stanovišti, které prověřily jejich fyzickou kondici, souhru týmu a dovednosti.  Závod organizuje Oblastní spolek ČČK Jablonec nad Nisou společně se svými partnery, Věznicí Rýnovice, vodní záchrannou službou, klubem bojových umění Systema, Horskou službou Liberec a další. Na stanovištích se tak hodnotily nejen situace zaměřené na poskytování první pomoci, ale také překonání vodních překážek, záchrany tonoucího, střelba ze vzduchovky, silové disciplíny v podobě tažení figuríny, převracení 250 kg pneumatiky, překonání lanové dráhy, ale i vědomosti. Překvapením pak bylo co nejpěknější přišití knoflíku na čas. Po 9 km běhu v kopcích, vystoupání točitého schodiště vysoké rozhledny a prakticky úplném vyčerpání, neobyčejně náročný úkol. 

     Oba zúčastněné týmy si odvezly krásná 2. místa. Závod byl mnohem náročnější než předešlé ročníky a díky silné konkurenci z celé ČR byl úspěch o to sladší.

     Za tým Mladších do 18 let reprezentovali: Jan Přeček, Nikol Šidlová a Melisa Zetochová, všichni členové MS ČČK Orlová. Za tým Masters nad 18 let: Michal Tkáč a Jakub Sehnal za MS ČČK Orlová, Zuzana Helisová za MS ČČK Rychvald. Gratulujeme k vašemu úspěchu a přejeme jen to nejlepší i v dalších ročnících.

Představenstvo MS ČČK Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.10.2018

Zpět na výpis