„Tak si tu žijeme …“,

…byl název projektové akce, kterou pořádal 2. října v prostorách Domu kultury města Orlové Dům seniorů „Pohoda“ u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Naším záměrem bylo připravit pro seniory města Orlové příjemné dopoledne v kruhu přátel a vrstevníků.

     Dobře víme, že fotografie hrála a hraje v životě člověka velkou roli. Proto jsme se rozhodli uspořádat malou vernisáž, zachycující život aktivního seniora. Své fotografie nám zaslali Sociální služby města Orlové, Domov Vesna, Slezská diakonie, Kluby důchodců Orlová a rovněž Dům seniorů „Pohoda“. Soubory fotografií poskytly divákovi okénko do dnešního života seniora.

     Celou akcí se linula jako dlouhá nit slovo vzpomínka. Atmosféru podtrhly tóny flétny v podání Martiny Zollerové a malých flétnistů. Písně 60. let mnohé vrátily do dob jejich mládí. Rovněž další část oslavy se nesla v duchu motta „Žij a užívej“. Projekce filmu Tátova Volha v podání známých českých herců nás přiměla se zamyslet nad skutečnými hodnotami života. Ty byly a jsou stále stejné. Ohlasy na tuto akci nás ujistily, že náš záměr a snaha oslavit Mezinárodní den seniorů nebyla marná a my jsme si dali předsevzetí, že v této tradici budeme i nadále pokračovat.

     Díky finanční podpoře města Orlové jsme mohli tuto akci uskutečnit a důstojně oslavit Mezinárodní den seniorů v našem městě.

 

Hana Třasková

Dům seniorů „Pohoda“, o.p.s.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.10.2018

Zpět na výpis