ORLOVÁ UŽ MÁ SVOU KOALICI

Nezávislí + Změna pro lidi, KSČM, Volím Orlovou, SPD a SPOZ. Takto vypadá koalice, která v Orlové vznikla do 48 hodin po ukončení komunálních voleb a chystá se vést město v dalším volebním období. Do opozice naopak odchází dosud koaliční ANO, a to i přes to, že volby v Orlové vyhrálo.

„V tuto chvíli je to zkrátka všichni proti ANO. My ale hodláme být konstruktivní opozicí, naše město máme rádi a chceme pro něj i nadále dělat maximum,“ řekla po ukončení koaličních jednání lídryně ANO a dosavadní orlovská místostarostka Petra Jenčmionková.

V Orlové se tak bývalá opozice stává koalicí, protože, krom nových SPD, v opozici pracovaly uplynulé čtyři roky všechny nyní koaliční strany.

„Čeká nás hodně práce, nejzásadnější je nyní situace kolem orlovské nemocnice, a pokud to bude nutné, nevylučujeme ani převod nemocnice pod město. Orlová si rozhodně svou nemocnici zaslouží. Samozřejmostí je dotáhnout projekt náměstí, řešit situaci kolem Základní umělecké školy, letní koupaliště a další,“ vyjmenoval v pondělí šéf nejsilnější koaliční strany, subjektu Nezávislí+Změna pro lidi, Miroslav Chlubna.

„Chceme také zklidnit situaci na městském úřadě, lidé tam mnohdy pracovali ve stresu, chceme s nimi více mluvit a jednat,“ podotkl dále Miroslav Chlubna, který zároveň říká, že koalice chce o dění ve městě jednat a debatovat také s opozicí a dát prostor i jejím návrhům a názorům.

Jako navázání na předchozí spolupráci opozičních stran vidí start nové koalice lídr KSČM Petr Koláček. Zajímavostí je, že jeho strana byla vítězem orlovských voleb před čtyřmi lety. A stejně, jako ANO dnes, i KSČM tehdy skončilo v opozici. Jak nyní novou koalici vidí on?

„Věřím, že pro Orlovou to bude přínosné, vždyť se s kolegy za poslední volební období dobře známe, noví jsou lidé z SPD, ale věřím, že i oni budou pracovat na bodech, které před volbami měli v programu,“ řekl Petr Koláček, který se pak s kolegou Miroslavem Chlubnou shoduje na nejzásadnějších bodech, na kterých bude nové vedení města pracovat.

(DENIK, město ORLOVÁ)


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.10.2018

Zpět na výpis