OBČANÉ, POTŘEBUJEME VAŠI POMOC!

Jak všichni víte, podařilo se nám zrušení orlovské nemocnice oddálit, ale stále ještě není vyhráno.

Druhého října se uskutečnilo jednání Regionální rady se zástupci odborových organizací zdravotnictví  a náměstkem MUDr. Martinem Gebauerem. Na jednání byli přizváni ředitelé nemocnic, starostové obcí a měst, za Orlovou přijali pozvání Ing. Tomáš Kuča a Mgr. Miroslav Chlubna.  

 Jednání proběhlo v klidné rovině, byly předloženy argumenty, proč zachovat nemocnici v Orlové, jaké budou dopady a jaké situace nastanou v okolních nemocnicích a RZS.

 Závěrem tohoto jednání byl vznesen požadavek na zvýšení financování ve zdravotnictví a zachování malých funkčních nemocnic. Zároveň jsme se dotázali, jak dlouho budeme hledat cestu slučování, rozlučování a postupně zjišťovat, že se stala chyba a zase vše rušit a vytvářet stále nové a nové  verze funkčních nemocnic.

Každý jsme měli možnost rozhodnutí zvrátit svou účastí ve volbách, tím, že jsme podpořili stranu, která má v programu zachování dostupné zdravotní péče. Pište e-maily na adresu hejtmana a ministra zdravotnictví o tom, jak je pro Vás naše nemocnice důležitá a jak ovlivní Váš život zrušení nemocnice v Orlové. Sami to nevybojujeme, potřebujeme Vaši pomoc, která je pro nás velice důležitá.   

Denisa Stolarczyková, předsedkyně OSZSP ČR, nemocnice Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.10.2018

Zpět na výpis