Tenis každý den pomáhá

TK Slavia Orlová chce pomáhat těm, kteří to potřebují nejvíce. Klub se nechal inspirovat basketbalovou akcí "Každý koš pomáhá", která vznikla na pomoc lidem ve složité životní situaci. Z myšlenky vznikla sbírka nesoucí název "Tenis každý den pomáhá".

K orlovskému klubu se připojili TK Havířov, Tenis Hill Havířov a Prestige tennis park.
Sbírka probíhala v rámci mistrovských utkání družstev, rozdělených do několika kategorií. Sportovci bílého sportu se snažili uhrát co nejvíce gemů, za každý vyhraný gem přispěli jednou korunou, aby udělali radost a alespoň trochu ulehčili život Davídkovi Rosůlkovi.

Davídek se narodil v roce 2010 jako první z dvojčátek, bohužel však s dětskou mozkovou obrnou. Naštěstí je obklopen milujícími rodiči a další spoustou lidí, kteří dělají vše pro to, aby se jednou mohl postarat sám o sebe.

Klubům se během mistrovských utkání podařilo na těžký Davídkův život vytěžit 22 396 Kč. Nejvíce vybojoval iniciátor sbírky orlovská Slavia, a to 8 209 Kč, následně TK Havířov 5 187 Kč, Prestige tenis park 5 000 Kč a Tenis Hill Havířov 4 000 Kč.

"Léčba dětské mozkové obrny, je léčbou dlouhodobou a finančně velmi náročnou. Chtěli bychom srdečně poděkovat všem, kteří se jakýmkoli způsobem na tomto projektu podíleli za finanční dar, který nám byl poskytnut. Díky vašemu zájmu a ochotě pomoci dělá Davídek pokroky," vzkazují rodiče Hanka a Lumír.

Tenisový klub Slavia Orlová tímto zřejmě započal novou tradici, příští rok se chystá Davídkovi pomoct znovu.

"Je to úplně něco jiného, když hrajete nejen pro sebe, nebo pro výsledek, ale víte, že tím pomáháte někomu, kdo to nemá v životě jednoduché. Jsme rádi, že se nám to podařilo a příští rok do toho chceme jít znovu. Budeme rádi, když se k projektu přidají další kluby. Můžou se nám ozvat na tel.: 775 189 190," prozradil Honza Hašek, předseda TK Slavia Orlová.

Chcete-li se dovědět více o Davídkovi, navštivte jeho web: www.davidrosulek.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2018

Zpět na výpis