Volební místnosti se otevřely …

Teplé a slunečné počasí přilákalo voliče k volebním místnostem už před čtrnáctou hodinou. Krátce poté se zaplnily téměř všechny volební místnosti. Nebyly to jen starší ročníky, ale i spousta mladých lidí.  Mezi nimi i dvacetiletá studentka medicíny, která do svého trvalého bydliště přijela z Olomouce. „Musela jsem přijet, nemohla jsem to našim udělat, abych k volbám nešla. Orlová nutně potřebuje změnu, a tak jsem přemluvila i dvě kamarádky a přítele, aby k těm volbám přišli. Moc si přeju, aby to dobře dopadlo,“ prohlásila dvacetiletá Lenka.

„Já chodím volit pravidelně každý rok od své dospělosti, protože to považuji za jakousi občanskou povinnost vyjádřit se k tomu, jak se žije v mém městě, jak se žije v republice, ale i proto, abych podpořila samozřejmě svoji stranu,“ prozradila nám paní Marie, která v komunálních volbách kandiduje za jednu z politických stran. „Jako většina občanů bych chtěla, aby se aspoň něco málo v Orlové změnilo, aby se dokončilo to, co je nedokončené, a to, co lidi strašně zlobí a otravuje. Prostě, aby se tu líp žilo než doposud,“ doplnila členka politické strany, která sice v uplynulých volbách získala nejvíce hlasů, ale nakonec po celé čtyři roky skončila v opozici.

Šedesátiletý pan František se letos poprvé v životě rozhodl volit nikoliv podle politických stran, ale podle osobností. „Upřímně, když jsem se na ty jednotlivé kandidátky díval, tak jsem se pro žádnou z těch politických stran nerozhodl. Vzal jsem tužku a křížkoval podle osobností, tak snad to vyjde,“ svěřil se.

Před volební místností v ZŠ Mládí v Orlové-Lutyni jsme potkali i sympatickou Elišku Floriánovou. „Chci vyjádřit svůj názor, chci zvolit lidi, které znám. Nebudu volit stranu, budu volit konkrétní kandidáty. Myslím si, že pokud se dostanou do zastupitelstva, budou čestní.“ A co Eliška od osobností, kterým dá svůj hlas, očekává? „Očekávám, že povedou město tak, aby byli občané spokojeni, aby se dořešily ty problémy, které tu ve městě jsou. Pro mě je důležitá kriminalita, rozkopané náměstí, nedokončené některé projekty, a podpořila bych i sport.“

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2018

Zpět na výpis