Výchovní poradci z okresu Karviná na ZŠ Mládí

Výchova žáků k volbě povolání probíhá na škole již od 1. třídy, kdy se žáci především na exkurzích seznamují s různými profesemi v reálných podmínkách. Volba povolání má dopad na celý lidský život a u většiny lidí i kvalitu jejich práce.

Pro žáky osmých a devátých ročníků je toto období rozhodováním o budoucím povolání. Zorientovat se v nabídce středních škol a oborů a vybrat si ten nejvhodnější představuje pro žáky a rodiče nesnadný úkol. V tomto ohledu  nabízíme žákům pomocnou ruku. Proto jsme již podruhé ve čtvrtek 13.9.2018  uspořádali Burzu povolání pro žáky osmých a devátých tříd.

Opět  k nám pozvali výchovné poradce ze středních škol celého okresu Karviná. Zástupci středních škol nás seznámili s podmínkami přijetí a obory, které nabízejí a pozvali nás na dny otevřených dveří. Na prezentaci přicházel velký počet rodičů i dětí z osmých a devátých ročníků. Mohli si tak porovnat nabídky středních škol.

O setkání byl velký zájem ze strany rodičů i dětí. Žáci a rodiče získali mnoho cenných informací a tištěných materiálů. Myslíme si, že se akce vydařila a bude se příští školní rok opakovat!


Mgr.Lucie Walová
výchovná poradkyně ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.9.2018

Zpět na výpis