Do Vesny se nastěhovali zedníci, pokrývači, elektrikáři …

 Z důvodu zvýšení bezpečnosti klientů  prochází Domov Vesna se sídlem na ulici kpt. Jaroše již druhým měsícem rekonstrukcí. Tento objekt  již řadu let slouží k poskytování služeb a ubytování seniorů.

     Na základě požadavků hasičů jsou prováděny  stavební úpravy ve třech podlažích, kde dochází ke zvětšení dveří v bytech pro případnou evakuaci imobilních občanů a s tím souvisejících prací včetně dozdívek, výměny podlahových krytin apod. Další část rekonstrukce zahrnuje v chráněných únikových cestách  instalací nového vzduchotechnického zařízení ve všech patrech budovy a s tím spojené stavební práce a elektroinstalace. Současně dojde k výměně výtahu a úpravě elektrické požární signalizace.

     Stavba probíhá za provozu a je velmi stavebně i organizačně komplikovaná. „Rekonstruovaná patra byla zhotoviteli uvolněna, ale při instalaci vzduchotechniky a zásobování dochází ke křížení komunikačních tras.  Vedení příspěvkové organizace s městem a zhotovitelem plně spolupracuje a snaží se dopad na klienty minimalizovat. Město však žádá klienty a jejich rodiny o trpělivost a děkuje všem zaměstnancům domova za pomoc,“ podotýká vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

     Stavba si vyžádá  náklady ve výši 18 mil. Kč, z čehož by 5,6 mil měla pokrýt dotace z MPSV. Akce by měla být ukončena do konce letošního roku.


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.8.2018

Zpět na výpis