Český pohár mládeže v lezení na obtížnost do 14 let

 

            Vše začalo týden před akcí nedělní dopolední brigádou na lezecké stěně v hale gymnázia. Sundaly a vyčistily se pomocí vapky všechny chyty, následně roztřídily podle barev a uložily do připravených bedniček, aby v průběhu týdne mohl začít stavět soutěžní cesty stavěč. Brigády se zúčastnilo 22 dospělých a mládeže z našeho klubu, za což jim děkujeme. Proškolení rozhodčích a jističů den před závody provedla Hanka Kroupová.

V sobotu 26. května vyvrcholila příprava organizátorů HK Gymnázia Orlová v uspořádání závodu (rychlé nachystání laviček, stolů, židlí, kamery, izolace pro závodníky, kteří postoupí do finále, stupně vítězů, ceny, občerstvení pro závodníky, vyvěšení bannerů, označení soutěžních cest, rozdělení nákresů cest a startovních listin, to je jen malý výčet, co vše je nutné při závodech zvládnout.)

            Závodní cesty stavěl Denis Pail – stavěč lezeckých cest s licencí Hlavní stavěč ČHS (Chief Route Setter CMA). Cesty stavěl již od středy a bylo jich celkem devět. Cesty byly velmi náročné, což lze posoudit i podle toho, že během kvalifikačních a finálových cest nebylo mnoho lezců, kteří by dosáhli až na topový chyt.

            Přišla hodina H – za přítomnosti zástupců z ČHS Ing. Lumíra Návrata, hlavního rozhodčího Hany Kroupové byly závody oficiálně zahájeny. Tereza Kaletová a Denis Pail předlézali jednotlivé soutěžní cesty, a pak již vše záleželo na zdatnosti a šikovnosti 61 závodníků z Čech a Moravy. Závodilo se ve třech kategoriích, a to do 10, 12 a do 14 let s rozdělením na dívky a chlapce. Lezly se dvě kvalifikační cesty a jedna finálová.

A výsledky?

U10 dívky: 1. Bodanská Adéla, 2.Capandová Sára, 3.Fabičovic Anna

U10 chlapci: 1.Uherec Lukáš, 2. Školař Dan, 3. Paar Adam

U12 dívky: 1. Janošová Mariana, 2. Paarová Natalie, 3. Svobodová Adéla

U12 chlapci: 1. Šikula Jaroslav, 2. Štipek Jan, 3. Jaroš Václav

U14 dívky: 1. Bernardová Barbora, 2. Dušánková Martina, 3.Gendová Karolina

U14 chlapci: 1. Adamovský Adam, 2. Cibulka Šimon, 3. Danda František

Ceny rozdány a závěrem bych chtěl poděkovat sponzorům: městu Orlová, GOA Orlová,

ČHS, firmám Hudy Ostrava, Tendon, Saltic, Triop, Makak a všem, kteří se podíleli na úspěšném průběhu závodu - členům i nečlenům HK Gymnázium Orlová.                                              

 

Karel Návrat


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.6.2018

Zpět na výpis