U dětmarovické elekrárny se na Oranžových kolech vyšlapalo přes 100 tisíc pro malé hasiče z Orlové a sportovce z DDM Bohumín

Sobotní den otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice nabídl lidem nejen unikátní exkurze, ale také možnost podpořit dobrou věc. Pro děti z Orlové a Bohumína vyšlapali na Oranžových kolech Nadace ČEZ přes 100 tisíc korun.

 Sportovci z kroužků Domu dětí a mládeže v Bohumíně získali 52 689 korun, za které nakoupí figuríny pro tréning fotbalu nebo házené. „Nafukovací figuríny jsou skvělá věc, děti využijí plný čas k tréninku a trenéři si mohou připravit nová a ještě zábavnější cvičení,“ řekl ředitel DDM Bohumín Ondřej Veselý.

 Nadšenci ze Sboru dobrovolných hasičů Orlová-Poruba dostanou od Nadace ČEZ ještě o tisícovku více. Vyšlapanou částku 53 763 korun použijí na nákup sportovního nářadí, dresů přileb a opasků pro sportovní soutěže. „Cíl šlapání na Oranžových kolech byl jednoznačný: podpořit naše členy a hlavně mladé hasiče, probudit jas v jejich očích a povzbudit je k další chuti do hasičské práce,“ vysvětlil velitel jednotky SDH Poruba Michal Beňo.

 Do charitativního šlapání se zapojili také starostové obou měst. Petr Vícha z Bohumína i Tomáš Kuča z Orlové se nenechali zahanbit a vyšlapali pro organizace ze svých měst rekordní částky.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.6.2018

Zpět na výpis