OBOJŽIVELNÍCI V OHROŽENÍ

Díky podniku Lesy ČR mohou návštěvníci Domu dětí a mládeže Orlová přímo z centra města nahlédnout do mokřadů, v nichž žijí silně ohrožení obojživelníci.

Byl vytvořen komplex čtyř biotopových paludárií pro chladnomilné žáby a ocasaté obojživelníky. Ta plynule navazují na tři nově vybudovaná akvária představující vodní biotopy ČR. Tento nový prvek byl v našem DDM vybudován samozřejmě jako místo, kde si můžete rozšířit své znalosti nejen ze zoologie, ale především ekologie a enviromentalistiky, a dozvědět se tak o důležitosti mokřadů, jejich ohrožení dnešním světem a možnostech jejich ochrany.

Ti, které přece jen více lákají zvířata, se mohou podívat na obojživelníky v expozicích napodobujících kus živé přírody. Zájemci si tak mohou prohlédnout například čolky, kuňky nebo ropuchy, kteří stále více mizí z přírody, a to nejen z té naší. Vzhledem k právě probíhající celkové rekonstrukci elektroinstalace celého objektu DDM Orlová a na ni navazující rekonstrukci vzduchotechniky, bude tato expozice zpřístupněna až na začátku následujícího školního roku, za což se omlouváme.

Bc.Adam Bura, vedoucí oddělení přírodovědy DDM Orlová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.4.2018

Zpět na výpis