ZNÁTE ORLOVOU? TŘEŤÁCI JI ZNAJÍ!

Soutěž „Známe Orlovou“ je zaměřena na historii a současnost našeho města. Je vyvrcholením besed, konaných na toto téma ve Výstavní síni Orlová, kterých se účastní všichni žáci třetích tříd základních škol v Orlové. Téma soutěže navazuje na učivo prvouky třetího ročníku a je tedy pro žáky velkým přínosem.

 

Letos se akce se zúčastnilo 7 základních škol. Za každou třetí třídu byl vybrán jeden soutěžící, který reprezentoval svou třídu na soutěži. Poté proběhlo vyhodnocení, odkud si každý soutěžící odnesl odměnu. Vyhodnocení se zúčastnili kromě organizátorů akce také zástupci vedení Muzea Těšínska a starosta města Orlové.

 

Školáci převzali z rukou ředitele Muzea Těšínska PaedDr. Zbyška Ondřeky, náměstkyně pro odborné muzejní činnosti Mgr. Kateřiny Stenchlé a starosty města Orlové Ing. Tomáše Kuči spoustu dárečků a ocenění.

 

Vítězem soutěže se stal Lukáš Kortiš  ze ZŠ Školní, 2. místo si vybojovali Michal Raška (ZŠ Školní) a Nella Ligocká (ZŠ Karla Dvořáčka) a 3. místo obsadili Ladislav Růžička a Adam Jurasz  (oba ZŠ Mládí).

Gratulujeme!


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.4.2018

Zpět na výpis