Úspěšné projekty žáků ZŠ Mládí

Prezentace Drogy neberu – nemám na to čas! a doplněk života Produkt S.A.D.N. = SPORT ANO-DROGY NE!

 

           Od prosince 2017 jsme se s žáky 9. ročníků připravovali na soutěž „Spolu s Orlovákama pryč s drogama“. Tuto soutěž pořádal Dětský parlament Orlová ve spolupráci s Městskou policií Orlová a městem Orlová.

 

V pátek 15. března se v Domě dětí a mládeže v Orlové konalo slavnostní vyhodnocení s účastí zástupců policie, zástupců města i starosty. Kategorií bylo několik – výtvarné dílo, literární dílo, forma prezentace aj. Také soutěžili jednotlivci nebo kolektivy.

 

Vzhledem k možnostem, které nabízí naukový předmět Mediální výchova, jsme se v ní zaměřili na tvorbu dvou příspěvků v každém z devátých ročníků a pracovali jsme kolektivně. Prezentace s názvem Drogy neberu, nemám na to čas! byla dílem 9. B. Pojali jsme ji tak, že jsme zmapovali a zpracovali, jak žáci tráví volný čas. Shodli jsme se na tom, že si jej umí vyplnit tak, aby nemuseli nijak riskovat a experimentovat s návykovými látkami. Konečnou podobu prezentaci pak dal žák Jiří Krokviak a ve své kategorii vyhrála!

Druhý nápad byl oceněn jako nejlepší přímo dětským parlamentem – což nás těší o to víc!

 

Třída 9. A je třída s rozšířenou výukou tělesné výchovy a zamýšlela se nad tím, jaké

doplňky života jsou ty, které člověku pomáhají, aby se vyhnul návykovým látkám. Tak

vyvinuli “lék” proti návykovým látkám: pilulky sportů a příjemných lidských vztahů. Doplnili

název S.A.D.N., který je zkratkou motta: SPORT ANO - DROGY NE! Produktem byla velká

bandaska s originální etiketou, součástí byly dané doplňky a k tomu celý příbalový leták i s krabicí jako obalem.

Coby koordinátorka obou projektů jsem byla s díly spokojená, ale dalo to opravdu hooodně práce, aby vznikla. Přínos pro žáky byl ale větší, než bych čekala. Děkuji tímto jednotlivým organizátorům akce, zvláště pak Dětskému parlamentu v Orlové!

 

Mgr. Lenka Pastirčáková, ZŠ Mládí


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.3.2018

Zpět na výpis