FANTAZIE DĚTÍ JE NESMÍRNÁ

 

Vyjádření karvinské policie k nedávné události, která se týkala dětí základní školy.

Na konci února jsme byli kontaktováni s oznámením, které se mělo týkat lákání dětí do vozidla poblíž Základní školy v Rychvaldu. Oznámením, které se týkají dětí, policie věnuje maximální, zvýšenou pozornost.

Po rychvaldském oznámení, policisté Obvodního oddělení Bohumín okamžitě začali dostupné informace prověřovat i shromažďovat další indicie. Bezprostředně po oznámení vyslechli děti, jejich zákonné zástupce i školní pedagogy. Zároveň prověřili přístupné kamerové záběry. Po vyhodnocení nic nenasvědčuje tomu, že byl spáchán trestný čin.

V následujících dnech, po medializace události z obce, policisté museli řešit další oznámení možného lákaní dětí. Opět v maximální pozornosti prověřili informace. Po několika hodinách dítě přiznalo, že o tom, že ho někdo láká do auta, se mu zdálo.

Jak už bylo uvedeno, policisté těmto případů věnují velmi vysokou pozornost, oznámení berou velmi vážně. Nicméně často se prokáže, že fantazie dětí je nesmírná. Někdy dítě touží na sebe upoutat pozornost. Bohužel, ruku v ruce se s tímto šíří pochopitelná panika rodičů.

Policisté Územního odboru Karviná již několik let v rámci výkonu služby dohlížejí na děti poblíž základních škol napříč okresem. Aktivně spolupracují se strážníky jednotlivých měst a obcí. Dělají vše, aby děti byly v bezpečí.

 

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.3.2018

Zpět na výpis