Na ZŠ Mládí se nikdy nenudí a natáčejí pro Českou televizi

Ve středu 21. února bylo odpoledne na naší škole pořádně veselo. Z aut s logem České televize vyskákal patnáctičlenný štáb, aby mohl natočit další díl tanečního pořadu Rytmix, který můžete pravidelně sledovat v pátek v podvečer na „Déčku“. Natáčení se účastnili žáci 2. až 9. třídy, kteří se rádi baví a tancují.

Žáci během natáčení zjistili, v čem spočívá práce kameramanů, osvětlovačů, asistentů,  zvukařů, režisérky, produkční, techniků, maskérek či kostymérek. Všichni žáci mohli vidět, jak celý pořad vzniká. Jakmile se třeba jeden z moderátorů přeřekl, tak se celý záběr musel natočit znovu.

S tanečníky jsem v hodinách tělesné výchovy poctivě připravovala choreografii, kterou pak na natáčení předvedli. Všichni žáci se sešli v tělocvičně, kde padla první klapka natáčení a přišla na řadu závěrečná scéna celého pořadu, ve které tancují všechny děti. Další natáčení probíhalo po skupinkách v hlavním vchodě, třídě, družině, jídelně a nové školní knihovně.

Myslím, že si všichni tanečníci z natáčení odnášejí nejen mnoho zážitků a spoustu zábavy, ale také hodně zkušeností. Každý na památku obdržel foto choreografů s jejich autogramy a sladkou odměnu v podobě dortu.

Moc děkuji všem našim žákům, kteří byli úžasní a dokonce dostali pochvalu nejen za své chování od štábu, ale také za skvěle naučenou choreografii. Však jsme díky pilnému nacvičování a skvělé organizaci skončili s natáčením o více než hodinu dříve. Nyní se materiál sestříhá a v červnu se můžete těšit na jubilejní 60. díl pořadu Rytmix, který se natáčel u nás na ZŠ Mládí.

Mgr. Petra Šostoková

učitelka tělesné výchovy, ZŠ Mládí


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.2.2018

Zpět na výpis