Vánoční dílničky s rodiči a zpívání koled u vánočního stromečku

     Už od začátku podzimu se všechny děti v MŠ K. Dvořáčka těší na vánoční stromeček. Ten náš se rozsvítil navečer 29. listopadu. V tento slavnostní den si mohli rodiče, prarodiče i známí prohlédnout naši školku v rámci „Dne otevřených dveří“. A že se bylo na co koukat. Na anglické třídě děti vyráběly svícny z jablek, na Montessori třídě se děti učily o domácích zvířátkách, na třídě dvouletých dětí se také děly zajímavé věci a bylo toho mnoho k vidění na všech odděleních mateřské školy.

     Celé odpoledne se neslo v duchu vánočních dílen, na všech třídách vyráběli rodiče společně se svými dětmi vánoční ozdoby na stromeček, přáníčka, svícny, dokonce i adventní věnce.

     Když se setmělo, vyšli všichni společně na školní zahradu, kde už byli připraveni malí Zpěváčci se svým vystoupením. Předvedli nám krásné vánoční koledy, které se v kroužku naučili. Rodiče se samozřejmě přidali a zazpívali si s nimi. Příjemnou atmosféru navodily lucerničky, které děti držely v dlaních. Po vystoupení se setmělo. Všechno zhaslo a najednou někdo začal odpočítávat. Nikdo nevěděl, co se bude dít, ale všichni se hromadně přidali. Padlo číslo 1 a ze tmy jako ohňostroj se rozzářil náš vánoční stromeček, který si děti letos za pomoci pana školníka zasadily. To byla krása. Následoval obrovský potlesk a za dozvuku koled se všichni pomaličku rozešli ke svým domovům.

     Přejeme všem krásný advent a klidné prožití svátků vánočních.

MŠ K. Dvořáčka


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.12.2017

Zpět na výpis