UŽ JSTE BYLI NA VÝSTAVĚ BETLÉMŮ?

V estrádním sále Domu dětí a mládeže v Orlové probíhá po patnácti letech VÝSTAVA BETLÉMŮ orlovského betlémáře Ing. Jiřího Oblůka, CSc.. Výstava potrvá do konce týdne a je k vidění v době od 14 do 17 hodin.

Vystaveny jsou dřevěné betlémy vytvořené řezbářem od roku 1993 do současnosti a doplněny o keramické zahraniční zajímavosti ze sbírky vystavovatele. Výstavu si dnes prohlédl i starosta města Ing. Tomáš Kuča, který konstatoval: „Jsem moc rád, že v našem městě žije tak úžasný betlémář, jako je pan Jiří Oblůk. Jeho betlémy dokazují, jak nádherné věci mohou vznikat v rukou talentovaných lidí. Myslím si, že lidé by si měli právě v době adventu najít chvilku a tuto krásnou výstavu si prohlédnout. Čiší z ní klid a sváteční pohoda. Děkuji Domu dětí a mládeže v Orlové a především děkuji místnímu betlémáři Ing. Jiřímu Oblůkovi.“

 

Ing. Jiří Oblůk, CSc. slaví v letošním roce významné životní jubileum. Betlémář je od roku 1991 členem Českého sdružení přátel betlémů a zúčastnil se řady tuzemských i mezinárodních výstav (Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Hradec nad Moravicí, Karviná, Kopřivnice, Orlová, Ostrava, Pardubice, Rakovník, Třinec, Uherské Hradiště, Bielsko-Biela v Polsku, Théoule sur Mer ve Francii a další). V jeho tvorbě jsou jak tradiční kompozice stavěcích a skříňkových dřevěných betlémů, tak umístěné v závěsných poličkách i jako obrazové koláže. Kompozice jsou v barevném i bezbarvém provedení, v klasickém i netradičním řešení.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.12.2017

Zpět na výpis