Advent v Orlové

Již tuto neděli 3. prosince bude v Orlové zahájen adventní čas. „Dům kultury města Orlové se s ohledem na rekonstrukci náměstí rozhodl nenazývat první adventní akci „Rozsvícení vánočního stromu“, ale „Zahájení adventního času“ a právě na tuto akci chceme pozvat Orlovany do areálu letního kina. Doprovodný program začíná už ve 13 hodin,“ láká návštěvníky ředitelka Domu kultury města Orlové Bára Herdová.

Připraven je pestrý a bohatý program. Co se týče doprovodného programu, tak si návštěvníci budou moci vyrobit svůj adventní věnec, a to buď z materiálů, které budou na místě, nebo ze svých donesených materiálů. Adventní věnec si mohou zájemci také na místě koupit, nebo si přinést už vyrobený z domova a farář je všechny požehná.

„Dále si mohou malí i velcí návštěvníci nazdobit medový perníček, vše bude pro zájemce připraveno. Perníčky si pak mohou buď odnést s sebou, nebo nám je nechat. Perníčky, které nám zůstanou, pak vystavíme v rámci Vánoční výstavy od 11. do 15. prosince v Domě kultury města Orlové. Pro děti budou připravena zvířátka, jako ovečky, lamy, kozy atd. a historický kolotoč. Návštěvníci se mohou těšit i na velký dřevěný Betlém a sladkosti,“ doplňuje ředitelka.

Toto byl doprovodný program, ale jaký bude hlavní program? Úderem 14. hodiny se veřejnosti představí s vánočními písněmi a koledami Jaroslav BENEŠ. Následovat budou dětské pěvecké sbory Základní školy K. Dvořáčka z Orlové-Lutyně a taneční kluby JOY a TBC z Domu dětí a mládeže v Orlové. V 16:30 hodin vystoupí Keep Smiling Gospel Orlová – i s promluvou o podstatě Vánoc a tradic.

 

„V 17:30 hodin rozsvítí první svíčku na obřím adventním věnci starosta města Ing. Tomáš Kuča a proběhne žehnání vyrobených i přinesených věnců. V 18 hodin vystoupí na pódium Marek Ztracený a v 18:45 hodin se můžeme těšit na ohňostroj,“ uzavírá ředitelka DKMO.

 

My už jen dodáváme, že v areálu letního kina určitě nebudou chybět stánky s občerstvením, s teplými alko i nealko nápoji a grilovanými specialitami.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.11.2017

Zpět na výpis