Ohlédnutí za Halloweenem na ZŠ Mládí

Školní žákovská samospráva se s nadšením vrhla do plánování své první akce ve školním roce 2017/2018. Tuto samosprávu tvoří zvolení zastupci čtvrtých až devátých tříd a schází se jednou za měsíc. Během každého měsíce školního roku si naplánovala uspořádat ve škole aspoň jednu soutěž, sbírku, nebo aktivitu pro třídní kolektivy.

V říjnu to byl Halloween. Převážně v hodinách angličtiny si žáci probrali, o jaký svátek jde, jak a kde se slaví, jaké se k němu váží pověsti… Vyhlásili jsme soutěž o nejnápaditější výzdobu tříd, celkový počet masek ve třídě a nejoriginálnější masku každého kolektivu. Vše společnými silami hodnotili žáci samosprávy. Na 1. stupni podle nich měli nejhezčí výzdobu v 5.B a na 2. stupni v 6.A. Ostatní třídy byly také moc hezky vyzdobeny! Však to stálo také dlouhou diskuzi, vybrat jen tyto dvě. Tvořiví a aktivní žáci se o výzdobu tříd s třídními učiteli postarali i ve volném čase. V odpoledních hodinách bylo ve škole vidět skupinky aktivních zdobičů, kteří stříhali, aranžovali a vesele spolupracovali, aby jejich třída bodovala!

A co potom ty kostýmy, do jejich výroby byli zapojeni i rodiče a prarodiče (všichni totiž vědí, že v soutěži s kupovanou maskou nemají šanci uspět). Čtyři kolektivy byly 100% zamaskovány – učitele nevyjímaje! Některé vítězné modely byly opravdu velmi propracované - líčením, kostýmem,  rekvizitami či pohyby. Gratulujeme!

Kdyby si někdo pomyslel: „Místo učení se tam baví, jak na maškarním bále!“ – musím jej ujistit, že jsme se sice dost pobavili, ale učilo se jako obvykle, a navíc jsme měli celé úterý super školní atmosféru. Pro tmelení kolektivů je tato soutěž jako dělaná! Přes SRPŠ jsme malými odměnami žáky ocenili a nyní se můžeme k této akci vracet ve vzpomínkách a při pohledu na fotografie na školním FB  www.facebook.com/ZSMladiOrlova a webu.   

Mgr. Pastirčáková Lenka, školní metodik prevence

ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.11.2017

Zpět na výpis