Na ZŠ Mládí vědí o www.kpbi.cz

V pondělí 16. 10. 2017 proběhla napříč školou Kampaň 9.A.  Cílem této kampaně bylo informovat žáky, rodiče i pedagogy o existenci webové stránky www.kpbi.cz, na které najdete kompletní informace, jak se vyhnout nebezpečí na internetu.

Sama zkratka kpbi znamená “Kraje pro bezpečný internet” a je výsledkem iniciativy Asociace krajů ČR, která chce zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. Ráda poznamenám, že v moravskoslezském kraji, v porovnání s kraji ostatními, v zájmu o tyto stránky vedeme.

A jak samotná kampaň probíhala? Žáci 9.A připravili letáčky na dveře všech tříd, plakát na vitrínu před školu i do hlavního vchodu, nálepky na skříňky se stránkami pro každého žáka, informace pro rodiče i učitele. Během dvou vyučovacích hodin pak prošli všechny třídy a prezentovali, o čem tyto stránky jsou, jaké obsahují informace a pro koho jsou určeny, i to, že se mohou vyřešením kvízu všichni zapojit do soutěže.

Deváťáci si vše připravili v rámci hodin mediální výchovy, výchovy k občanství a pracovních činností. Průpravu k prezentování měli i v hodinách českého jazyka.

Jako školní metodik prevence jsem velice ráda, že jsme mohli téma bezpečnosti na internetu znovu otevřít a snad i zaujmout děti i jejich rodiče, popř. veřejnost ucelenými, pravdivými a hlavně dostupnými informacemi díky projektu kpbi. Každému doporučuji!

 

Koordinátorka Kampaně 9.A Mgr. Lenka Pastirčáková, ŠMP

ZŠ Mládí Orlová

  

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.10.2017

Zpět na výpis