Krásný a barevný podzim v MŠ Husova

Končí měsíc říjen a máme za sebou úspěšný start do nového školního roku. I když jsme malá školka na kraji města, máme svým dětem co nabídnout. Kromě krásného, barevného a klidného okolí, také malý kolektiv, kde se cítíme jako doma.

Podzim nás už dostihl a děti zjistily, co se děje v přírodě, jak je barevný, krásný a také sladký. Připravovaly s paní učitelkou ovocný salát, vařily dýňovou polévku, zeleninový salát a v brzkých dnech je čeká, jako každý rok, návštěva u myslivců v Orlové-Městě. Vyhlásili jsme opět soutěž ve sběru kaštanů a jsme moc zvědaví, zda bude překonán loňský rekord, kdy jsme myslivcům odevzdali 1046 kg přírodnin.

Jako každý rok se předškoláci těšili na návštěvu zámku v Karviné-Fryštátě. Holčičkám se líbilo „princeznovské“ oblečení, zařízení zámku a chlapcům různé zbraně a kočáry.

Zaujalo je také golfové hřiště v Karviné-Lipinách, kde se seznámily se základy tohoto sportu, naučily se držet golfovou hůl, a jak se odpaluje míček. A že to není opravdu tak jednoduché, o tom se přesvědčila i paní učitelka.

V pondělí 16. října nás poctil návštěvou londýnský sbormistr a zpěvák David Daniel spolu s „královnou dánského gospelu" Lizou Littau a také s několika členy sboru z Dánska. Dětem se představili a zazpívali několik písní, a ty zase na oplátku předvedly, co se naučily za pouhé dva měsíce.

Poslední říjnový den završíme s rodiči „Halloweenským odpolednem“, kde budeme dlabat dýně, budeme překonávat překážky a opečeme si na zahradě párky.

Těšíme se, co nás ještě čeká do konce roku a vychutnáváme si krásný, teplý a barevný podzim.

Milada Visorová, MŠ Husova


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.10.2017

Zpět na výpis