Na návštěvě v Miniškoličce Bejbáčku

Bejbáček pořádá každoročně akci „Miniškolička Bejbáčku“, která se letos koná hned ve třech turnusech. Ten první proběhl v týdnu od 10. do 14. července, druhý od 7. do 11. srpna a na ten třetí se mohou účastníci těšit ve dnech od 28. srpna do 1. září letošního roku, a to vždy od pondělí do pátku v době od 8 do 12 hodin.

Orlovské noviny se s blokem a fotoaparátem vypravily na již zmíněný druhý turnus. Ten právě startoval. V Bejbáčku jsme zastihli děti a usměvavou Silvii Tůmovou.„Teď jste zrovna přišli na druhý turnus. Dnes jsme navštívili chovatelský kroužek Domu dětí a mládeže v Orlové. Vedoucí kroužku dětem vysvětloval, jak se o zvířátka starat, co je důležité mít při chovu malých zvířátek nebo třeba - jak se ke zvířátkům chovat. Děti si mohly zvířátka také hladit, popřípadě se s nimi pomazlit. Bylo vidět, že zvířátka mají rády…“ popisovala vedoucí mateřského centra Bejbáček Silvie Tůmová.

V době naší návštěvy děti právě svačily. Měly možnost si vybrat mezi jogurtem, croissantem, banánem, nektarinkou, mandarinkou a jiným ovocem. „Letošní tropické léto je náročné na pitný režim. Zvláště děti jej musí dodržovat, proto je pravidelně hlídáme a dotazujeme se jich, jestli mají žízeň. Mají svou flašku s pitím. Po svačince si půjdou hrát ven na novou zahradu, kde máme i pěkné hřiště. Zítra nás čeká návštěva Zoologické zahrady v Ostravě, kde děti mohou spatřit tygry nebo se podívat na malé slůňátko. Během tohoto turnusu se ještě děti podívají do světa dinosaurů v doubravském Dinoparku a navštíví nás mladé dentistky, které dětem ukáží zábavnou formou, jak a proč si čistit zoubky,“ podotkla Silvie Tůmová.

Malému Oliverovi se v Bejbáčku moc líbí. „Tety jsou na nás hodné, je to tady super. Hrajeme si, chodíme ven, dneska jsem si hladil krásná zvířátka. Měla takovou heboučkou kožešinku. Už se těším do ZOO,“ prozradil Oliver, který podle slov organizátorů není na táboře poprvé. Stejně jako většina dětí je tady dva až tři turnusy.

„Ano, většina dětí už tady chodí od chvíle, kdy byly ještě v bříšku u maminky. Pořádáme pravidelné cvičení pro těhotné ženy na předporodní a poporodní cviky. Po narození zde chodí na cvičení pro novorozence. Batolata a větší děti, které budou nastupovat do mateřské školy, si spolu hrají a učíme je takovým věcem, jako je chodit ve dvojicích, samostatnosti bez přítomnosti maminky, a tak dále. Je zde klidná, přátelská a domácí atmosféra. Děti nás znají a mají nás rády a my máme rády je, protože jsou hodné a navzájem se respektují a pomáhají si,“ usmívá se Tůmová.

Na tomto turnusu je 23 dětí ve věkovém rozmezí od 1,5 až do 5 let. Děti si užívají zahrady a v případě nepříznivého počasí je tady možnost náhradního programu v areálu Bejbáčku. V areálu se totiž nachází nové hřiště a zastřešené pískoviště s lavičkami, které byly financovány z Nadace OKD, která přispěla na obnovu částkou ve výši 120 tisíc korun.

Jan Foltýn


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.8.2017

Zpět na výpis