Karolína Kubáňová se stala mistryní ČR dospělých ve dvouhře

Obrovská gratulace, Karolíno!

 

Letní Mistrovství ČR dospělých konané tradičně v Ostravě mělo překvapivého vítěze. Karolína Kubáňová, teprve 16letá slečna hrající za Tenisový klub Slavie Orlová, nastoupila jako nenasazená hráčka a ovládla celý turnaj. Pouze se ztrátou jediného setu, který jí v prvním kole vzala Dagmar Dudláková, zvládla vyhrát celý turnaj. V souboji o semifinále porazila nejvýše bodovanou hráčku Karolínu Stuchlou 7:5,6:0. Ve finále si poradila s Terezou Polanskou 6:4,7:6(5). Tereza Polanská se dostala do finále přes Nikolu Tomanovou (TK Slavia Orlová). Nikola Tomanová skončila na třetím místě jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. V turnaji dvojic nestačily Nikola s Kristýnou Hrabalovou na budoucí vítězky turnaje, dvojici Jarošová – Svobodová.

 

A jak tento turnaj hodnotí samotná Karolína? „Mým nejtěžším zápasem bylo hned první kolo proti Dudlákové. Musela jsem si zvykat na jiné míče, soupeřka hrála nepředvídatelnou hru a velice dobře ji četla. Důležitý byl pro mě rozhodčí, jelikož jsem se nemusela soustředit na sledování a hlášení outů, a mohla se naplno věnovat své hře. V druhém kole jsem hrála proti Slívové. Tento zápas se vyvíjel úplně jinak. Soupeřka hrála hodně krátkých míčů a poměrně často nabíhala na síť. Musela jsem hodně makat. V důležitých momentech jsem si to podržela a dovedlo mě to k vítězství. Třetí zápas jsem hrála se Stuchlou, první nasazenou. Na kurt jsem šla s tím, že nemám co ztratit. Vyhrála jsem první set 7:5 a ve druhém setu jsem dala několik es a dobrých returnů. Druhý set jsem vyhrála 6:0. Ve čtvrtek jsem hrála s Novotnou. V minulosti jsem ji porazila a šla jsem na kurt s tím, že by to i tentokrát mohlo vyjít. A taky že jo, směje se Karolína. Hrála jsem svůj nejlepší tenis a za 60 minut jsem měla dohráno. Finále jsem hrála proti Polanské. Nastupovala jsem na kurt nervózní, protože se na mě přijela podívat spousta diváků. Bez fanoušků bych to určitě nezvládla tak dobře, jelikož mě podporovali a hnali kupředu téměř po každém vyhraném míči. Byl to dobrý turnaj. Vyměňovali nám míče po 11 a 13 odehraných gemů, od prvních kol jsme měli rozhodčí a od čtvrtfinále sběrače. Vládla tady dobrá atmosféra. Mým největším zážitkem bylo předávání cen. Byla tam spousta fotografů a dost diváků. Myslím, že nás dokonce natáčela i televize,“ říká s úsměvem Karolína a dodává „Doufám, že se na tento turnaj dostanu i příští rok. Mým cílem bylo si na tomto turnaji zahrát. Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že celé mistrovství ČR vyhraji, vysmála bych se mu. Překvapila jsem sama sebe a jsem neskutečně šťastná.“

 

Karolína Kubáňová se v zimě stala mistryní ČR v dorostu ve dvouhře a vícemistryní ve čtyřhře. Nyní je rovněž mistryní ČR dospělých.  Snem Karolíny je dostat se na Wimbledon. Budeme jí držet palce, aby šla vstříc svému snu a dosáhla na něj.

Martina Hoková


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.8.2017

Zpět na výpis