Cena Ď

     Autor a pořadatel ceny Ď Richard Langer říká, že každý si může se svými penězi udělat to, co je mu libo. Ale pokud je někomu věnuje, je povinen obdarovaný poděkovat. A to je smysl CENY Ď – učí děkovat. Každý má možnost zdarma nominovat své dobrodince na cenu Ď a tím veřejně a důstojně poděkovat, neboť sama nominace je výrazem poděkování.

     XVII. ročníku ceny Ď se Mateřská škola Radost v Orlové-Lutyni účastní podruhé. A kdo byl nominován? Paní Ivanka Bíbová.

    Paní Bíbová  již čtyři roky spolupracuje s naší mateřskou školou. Přichází k nám na naše školní akce (Den dětí, karneval, vánoční posezení, Den matek aj.) vždy s dobrou náladou, usměvavá, vlídná a nikdy nešetří slovy uznání a pochvaly pro nás, učitelky, za naši práci. Už to by stačilo, neboť její slova vždy zahřejí a vlijí do žil novou chuť do další práce. My však od paní Bíbové každoročně dostáváme rovněž finanční dar. Díky těmto penězům mají děti kouzelné dárky o Vánocích pod stromečkem. Pořídili jsme si nové skříňky na hračky či obnovili „vozový park“ našich dětí o nové koloběžky, určené pro hru na školní zahradě. Děkujeme proto paní Bíbové za přízeň a finanční pomoc.

  Devatenáctého dubna se uskutečnilo setkání nominujících a nominovaných ceny Ď v Kapucínském klášteře ve Fulneku, kde se konala „Cena Ď v Moravskoslezském kraji 2017“. A tak my, kteří jsme ve Fulneku byli, jsme plni dojmů, dojetí a zážitků.

  Nominovaní a nominující jsou dále pozváni na velké slavnostní finále ceny Ď na Nové scéně Národního divadla dne 17. května 2017, kde má každý šanci získat jednu z celostátních cen Ď. Cena Ď má své držitele, ale nemá nikoho, kdo by prohrál. Každé nominaci je poděkováno a každá z krajského kola postupuje dál k nezávislému posouzení Kolegiem celostátním, čímž bez ohledu na výsledek krajského kola skutečně vzniká šance na celoplošnou cenu Ď.

 

 Pavla Zajícová


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.5.2017

Zpět na výpis