Moravskoslezský gekon 2017

Další ročník Moravskoslezského Gekona odstartoval. Již počtvrté jsme se zúčastnili závodu, který proběhl 4. února na lezecké stěně ve Frýdku-Místku, pokračovalo se 11. března v Opavě a 8. dubna bude v hale gymnázia v Orlové. Následovat bude Rýmařov a finále v Ostravě. 

Závod je určen všem lezcům a lezkyním ve věku od 7 do 18 let. Stejně jako v minulých ročnících je závod určen dětem, které začínají se závoděním. Ve Frýdku-Místku bojovalo za Horolezecký klub Gymnázia Orlová šest závodníků, z toho pět se probojovalo do finále. A jak to dopadlo? Na bedně stanuli tři závodníci.

V kategorii chlapci 11 až 14 let se Lukáš Pražma umístil na druhém místě, ve stejné věkové kategorii obsadila třetí místo Eva Svrčková a v kategorii junioři získala Hana Kroupová první místo.

Měsíc utekl jak voda a už tu byla Opava, kde se zúčastnilo osm závodníků. Do finále se probojovalo šest z nich, ale příliš se jim nedařilo. Hanka Kroupová nezklamala, byla opět první v kategorii juniorů. Krásně bojovala nejmladší závodnice Lada Rutarová, které je pět let a vzhledem k jejímu věku a výšce, byly pro ni soutěžní cesty velmi těžké.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.3.2017

Zpět na výpis