NOVÉ KŮL CENTRUM YMCA ORLOVÁ

 

Od středy 1. března začalo v prostorách Domu kultury města Orlové fungovat zbrusu nové Kůl centrum YMCA Orlová. Nahradí ve stejných prostorách již zaniklé Informační centrum pro mládež, které muselo pro neobdržení dotací z MŠMT ČR po sedmi letech ukončit svoji činnost.

 

Kůl centrum YMCA Orlová bude otevřeno každý pracovní den od 13 do 18 hodin. O chod centra se i nadále budou starat osoby se zdravotním znevýhodněním a jejich asistenti.

Kůl centrum je určeno především dětem a mládeži od 6 do 26 let, ale nevyžene ani klienty starší. Ba naopak! Stále platí, že si lidé mohou v Kůl centru ofotit nebo vytisknout materiály formátu A4, posedět u internetu, kde je stanovena symbolická částka 1 koruna za každé 2 minuty, nebo laminovat, a to až do formátu A3. Taktéž nadále platí, že v Kůl centru můžete využít výše uvedených služeb každou středu, kdy je v Městské knihovně Orlová zavřeno.

 

„Budeme také pokračovat v přednáškové činnosti na středních i základních školách i mimo ně. Nově pak budeme připravovat především kreativní program pro děti, a to zvláště pro ty z nízkorozpočtových rodin. Děti zde budou mít k dispozici základní výtvarné potřeby a také vybrané hry, od solitérních až po skupinové. V omezené míře budou mít i nadále možnost trávit určitý čas na počítači, ale zde budeme důsledně upřednostňovat přípravu na vyučování a osobní kreativitu každého z nich,“ popisuje rozsah aktivit Kůl centra Miroslav Sedláček a dodává: „Budeme rádi, pokud nám lidé pomohou toto centrum dovybavit, a to výtvarnými potřebami a pomůckami, některými typy her, papíry pro tiskárnu, barevnými papíry i čtvrtkami na kreslení apod. Časem se také budeme s dětmi věnovat tvůrčí dramatické práci.“

 

Zájemci mohou Kůl centrum kontaktovat buď přímo, nebo telefonicky na čísle 591 140 362. e-mail: kul@ymcaorlova.czwww.ymcaorlova.cz/kul, FB:@kulorlova


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.3.2017

Zpět na výpis